Ekonomix
959 prikaza

Ovih 14 znakova govori vam da ste na potpuno krivom poslu

Umorna žena na poslu
Thinkstock
Prezirete nedjelju, a svaki dan se mučite samo kako bi ustali iz kreveta i mučite se na poslu? Ovo su samo neki od znakova da bi možda trebali razmisliti o promjeni posla

Svi ponekad imamo osjećaj da nam je previše posla na kojem trenutno jesmo, a ako zapnete na položaju za koji znate da nije za vas - to može imati teške posljedice na vaš cijeli život. U tom trenutku važno je dobro procijeniti trebate li dati otkaz i kako uopće to učiniti. Ako još niste sigurni je li vaš trenutni posao potpuno pogrešan za vas, proučite ove znakove:

Mučite se samo da preživite dan

Zapeti kad je potrebno ili svladati nove vještine je sasvim u redu, ali ako vam je baš sve tlaka, onda ste vjerojatno u krivoj struci. 

Prezirete nedjelju

Nedjelja bi trebala biti puna zabave, opuštanja ili produktivna za nekog tko uživa u hobijima, a neka zdrava doza tuge jer vikend završava je sasvim prirodna. No, provedete li cijeli dan ogorčeni jer u ponedjeljak morate na posao, jasno je da nešto ne štima. 

Teško vam je otići na posao

Svako jutro vam dolazi ideja da se javite kako ste bolesni, a u isto vrijeme tražite razloge samo da se uvjerite da morate ustati. Jedno je voljeti svoj krevet, a druga stvar je biti bez ikakvog motiva za odlazak na posao.

Zbog posla vam dođe da plačete

Loš dan na poslu je normalan za svakog, pa čak i one koji apsolutno uživaju u onome što rade. Biti vječno sretan jednostavno nije zdravo i realno, ali s druge strane, ako posao stalno utječe na vaše raspoloženje, promjena bi mogla biti dobar smjer. 

Stalno vam stižu loše riječi od nadređenih

Vama je možda sve u redu, a u isto vrijeme šefovi se očito s time ne slažu jer vas zasipaju kritikom na kritiku. Ako ste u ovakvoj situaciji, mogao bi vas snaći i gubitak posla.

U industriji ste koja umire

Iako su stvari na poslu sasvim u redu, je li to baš važno kad u isto vrijeme ostatak industrije u kojoj radite strmoglavo pada i ukazuje da tog posla uskoro možda neće biti.

Šef se okomio na vas

Suludo bi bilo očekivati da ćete se slagati sa svakim šefom. No, to ne znači da trebaju stvari biti i na rubu sukoba. Ako imate osjećaj da ste šefu na piku, pokušajte što brže otići iz te situacije i izbjeći rad u toksičnom okruženju.

Užasno balansirate između posla i života

Priroda nekih poslova je da budu stresniji ili zahtijevaju više vremena od drugih, no na radniku je da odredi koliko je prihvatljivo. U nekom trenutku treba reći - dosta je. Tjerate li se preko razumnih granica može vam samo naškoditi i u poslovnom i privatnom smislu. Trebali bi tražiti priliku u kojoj ćete moći imati dobar balans između posla i privatnog života.

Ne možete napredovati

Posao vam nije loš, ali vi želite više i ne čini se da na trenutnom radnom mjestu možete napredovati. U tom slučaju priliku za napredak trebali bi potražiti na drugom mjestu. 

Sram vas je vašeg posla

Kad dođe trenutak da prijatelji dijele zabavne priče s posla, vama pada na pamet da što brže popijete piće i krenete doma. Uz to što nemate zabavnih priča, još je groznija situacija i ako ste na poslu kojeg vas je sram i to je još jedan znak da pronađete novi.

Ne plaćaju vas koliko vrijedite

Ovo je prilično jasno. Ne prihvaćajte da vas netko podcjenjuje, bez obzira na obećanja o nekim budućim povišicama i promaknućima.

Potpuno ste ravnodušni prema kompaniji

Na određenoj razini tvrtku ne možete smisliti. Vrijednosti vaše organizacije su takve da ne možete dovoljno zakolutati očima, misija kompanije nema smisle, a čak vas i logo iritira. U takvoj situaciji vjerojatno bi trebali krenuti prema izlaznim vratima i boljoj budućnosti.

Na poslu ne učite ništa novog

Na svakom poslu bi trebali biti agresivni oko upijanja novih znanja i spremni učiti u svakom trenutku. Stoga, ako ništa ne učite na trenutnom - zašto ste još tamo?

Nema niti jednog kolege s kojim se slažete

Možda ste zapeli s grupom kolega koji vam jednostavno ne leže ili ste vi problem. Moguće je i da vaš karakter ne odgovara industriji ili kulturi vaše tvrtke. Kako god, biti u situaciji u kojoj ne možete smisliti ljude s kojima radite nije dobro.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.