Life
1049 prikaza

Platit će vam 430.000 kuna godišnje da pijete pivo

Krigle piva
/DPA/PIXSELL
Muzej Smithsonian želi otkriti više o povijesti piva, a za to su spremni i dobro platiti

Smithsonian, američki muzej prirodne povijesti objavio je neobičan oglas. Traži povjesničara za pivo.

"Sretni pivopija" će imati plaću oko 430.000 kuna godišnje i sve beneficije. Ovo radno mjesto financira Udruženje pivara, a ugovor traje tri godine. Idealni zaposlenik mora biti zainteresiran za istraživanje, dokumentaciju i prikupljanje povijesti o američkom pivarstvu.

Smithsonian je i prije istraživao neke vrste hrane, a sada članovi muzeja žele više saznati o porijeklu pivarskog pokreta.

"Bavili smo se vinima, kavom, sirom i farmerskim tržnicama. Sada nas zanima regionalno pivo koje je dio posebne kulture zajednice", objasnila je kustosica muzeja Paula Johnston.

Prema informacijama Udruženja pivara, u SAD-u raste broj pivovarskih obrta. Tijekom 2015. godine zabilježen je rast od 15 posto. Čak i trgovine imaju u ponudi pivo koje je nastalo kod vlasnika malih pivovara.  

Povjesničar piva će surađivati sa osobljem muzeja kako bi skupili zbirku o rastućem pokretu pivskih obrta. Savršeni kandidat bi trebao imati naprednu diplomu iz američkog biznisa,  hrane, kulture ili slične povijesne specijalizacije.

Dodatna prednost je ako ima iskustva u istraživanju, usmenim intervjuima i pisanju znanstvenih članaka. Također, trebao bi pristati na česta putovanja.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.