Ekonomix
273 prikaza

Provjerite koliko bi imali novca da ste uložili u Apple, a ne u dijete

Majka i dijete
Thinkstock
Vrijednost Appleovih dionica strahovito je narasla tijekom godina, a da ste odlučili uložiti u njih umjesto u dijete, danas bi vaša financijska situacija bila drugačija

Apple je danas jedna od najpoznatijih kompanija na svijetu, a ako vas je ikada zanimalno koliko bi novca zaradili da ste uložili u Apple umjesto podizali dijete, sada to možete. 

WhatIfIBoughtAppleInstead je online alat koji će izračunati koliko ste novca danas mogli imati na računu. Unesite mjesec i godinu rođenja djeteta, upišite godišnji prihod kućanstva, a stranica će učiniti ostalo. Kroz nekoliko sekundi dobit će iznos koji ste mogli zaraditi da ste uložili u Apple.

"Jeste li se ikada pitali koliko bi drugačija vaša financijska situacija bila da ste uložili u Apple umjesto da ste odgojili dijete? Možda niste, no sada i to možete saznati!", piše na ovoj stranici.

WhatIfIBoughtAppleInstead | Author: WhatIfIBoughtAppleInstead WhatIfIBoughtAppleInstead

Možete upisati i svoj datum rođenja te provjeriti koliko su vaši roditelji mogli zaraditi da su uložili u Apple. 

Appleove dionice skočile su tijekom godina, većinom zbog uspjeha iPoda i iPhonea. Ova kompanija danas je jedna od najvećih na svijetu, a vrijednost joj se procjenjuje na oko 600 milijardi dolara.

WhatIfIBoughtAppleInstead alat uzima u obzir nekoliko pretpostavki te krajnji izračun nije 100 posto točan, no prikazuje okviran iznos. Treba napomenuti i da alat procjenjuje troškove podizanja djeteta u SAD-u.

No, u svakom slučaju ulaganje u Apple moglo vam je donijeti velik financijski dobitak. Ipak, iako je lijepo biti bogat, novac nije sve, a ništa ne može zamijeniti dijete. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.