Ekonomix
1081 prikaza

Krenuli iz garaža: Ovo su danas sjedišta najvećih kompanija

Steve Wozniak
Berkeley
Neke od danas najvećih tehnoloških tvrtki osnovane su u garažama i studentskim domovima. Ovako su se mijenjale kroz godine

Neke od najvećih tehnoloških kompanija osnovane su u garažama i studentskim domovima. Tvrtka Cove složila je zanimljiv prikaz kako su se one mijenjale tijekom godina.

Amazon

via GIPHY

Jeff Bezos je 1994. godine osnovao online knjižaru iz svoje garaže u Seattleu. Danas je Amazon najveća svjetska internetska trgovina.

Apple

via GIPHY

Jedna od najpoznatijih priča u svijetu tehnologije je ona o počecima Applea u garaži. Steve Jobs, Steve Wozniak i Ronald Wayne osnovali su Apple 1976. godine, a nisu ni slutili da će Apple postati jedan od najpoznatijih i najpopularnijih brendova na svijetu. Apple je ubrzo nakon osnutka iselio iz garaže, a danas ima sjedište u Cupertinu.

Facebook

via GIPHY

Mark Zuckerberg je 2004. godine osnovao Facebook kao online alat za pomoć studentima. Facebook se ubrzo proširio diljem svijeta, a kompanija koja je nastala u studentskom domu u Massachusettsu danas ima preko milijardu korisnika. Sjedište Facebooka je u Menlo Parku u Kaliforniji.

Google

via GIPHY

Google je rezultat istraživačkog projekta za fakultet. Larry Page i Sergey Brin osnovali su ga 1996. godine, a Googleov prvi ured bio je u garaži. Ova kompanija danas vrijedi milijarde, a sjedište joj je u Kaliforniji.

Intel

via GIPHY

Intel su osnovali Gordon E. Moore i Robert Noyce davne 1968. godine. Danas je Intel jedna od najpoznatijih tehnoloških kompanija sa sjedištem u Santa Clari. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.