Ekonomix
1839 prikaza

Rusija: Šefa antikoruptivnog odjela uhvatili sa 120 milijuna eura

Brdo novca
US department of justice
Istaknuti službenik ministarstva unutarnjih poslova novac je skrivao u svom automobilu

Dimitri Zaharčenko do petka je bio šef Odjela za borbu protiv gospodarskog kriminala u Ministarstvu unutarnjih poslova Ruske Federacije, odnosno, prvi čovjek u Rusiji za borbu protiv korupcije. Zarađivao je godišnje tri milijuna rubalja, odnosno 46.000 eura, da bi mu tog crnog petka, navode ruski mediji, policajci u automobilu pronašli 120 milijuna eura. U gotovini, kešu, papirnatim novčanicama...

Zloporaba položaja, ometanje pravde, uzimanje mita uz toliki iznos sasvim je dovoljan i za puno gore probleme kojima će mu rusko pravosuđe očito upropastiti ostatak života od toga što mu je određen dvomjesečni pritvor. Za to vrijeme istražitelji će provjeriti sve navodne veze između Zaharčenka i do prije godinu dana jedne od većih banaka u Rusiji Banke NOTA.

Kako navodi AFP, Zaharčenko je nastradao u akciji policijskih istražitelja tijekom sveopće ofenzive protiv korupcije kao jednog od velikih problema Rusije. Pad ovako visokog dužnosnika Ministarstva unutarnjih poslova, i to umiješan u tako ogromne razmjere korupcije i kriminala, u Rusiji je odjeknuo poput bombe.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.