Ekonomix
5052 prikaza

Srbi na Kosovu svoje proizvode prodaju pod hrvatskom zastavom

Srbi na Kosovu svoje proizvode prodaju pod hrvatskom zastavom
Screenshot
Zbog trgovinskog rata trgovci na Kosovu pribjegli su raznim metodama kako bi prodali proizvode iz Srbije

Između Srbije i Kosova već mjesecima traje trgovinski rat nakon što je vlada Kosova za 100% povećala pristojbe na robu iz Srbije. Kosovska vlada se pravdala da je uvođenje uvoznih carina odgovor na srbijanske prepreke za prodaju kosovskih proizvoda u Srbiji. Srbija na Kosovo godišnje izvozi robe u vrijednosti većoj od 400 milijuna eura, dok se u Srbiji godišnje proda kosovske robe za oko 20 milijuna eura.

Obzirom da proizvodi iz Srbije od studenog prošle godine sve teže nalaze put do polica trgovina na Kosovu, novinarska ekipa Blica provjerila je kakvo je stanje u trgovinama u Prištini i došla do iznenađujućih saznanja o snalažljivosti trgovaca.  

Upad prosvjednika na RTS Upad prosvjednika Top News Beograd ključa: Udarili su Vučića gdje ga najviše boli

Nakon što su primijetili da po trgovinama u najprometnijim dijelovima Prištine zaista ima znatno manje srpskih proizvoda nego prije početka trgovinskog rata uočili su da su trgovci pribjegli kamuflažama. Tako je jedna od najpozantijih poslastica proizvođača iz Crvenke "preimenovana" u hrvatski slatkiš. Naime, Crvenkin proizvod, točnije integralni keks O'cake prodaje se pod hrvatskom zastavom, što označava da je proizvod iz Hrvatske, a ispod nje je cijena od 0,79 eura, odnosno 93 dinara. 

Osim hrvatske zastave, pronašli su srpske proizvode koji se prodaju i pod zastavama Crne Gore i Makedonije.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.