Ekonomix
11574 prikaza

Toblerone izazvao kaos: Promijenili oblik legendarne čokolade

Toblerone
Pixabay
Dirnuli su u 'svetinju' – prepoznatljive trokutiće

Toblerone je potpuno razjario ljubitelje popularne čokolade nakon što su joj promijenili oblik. Naime, razmak između trokutića je sada puno veći, a to se fanovima Tobleronea nikako ne sviđa.

Mondelez International, tvrtka koja proizvodi Toblerone je objavila da je oblik promijenjen zbog povećanja cijena više sastojaka Tobleronea, a na svom Facebook profilu su napisali kako su u želji da Toblerone opstane morali smanjiti gramažu za dva proizvoda – Toblerone od 400 grama sada ima 360 grama, a Toblerone od 170 sada ima 150 grama.

Nova čokolada Toblerone | Author: Twitter/ Die Welt Twitter/ Die Welt
Pakiranja ostaju iste veličine, jer se smanjio broj trokutića, dok je duljina čokolade ostala ista. Nezadovoljni kupci su napali ovaj potez, rekli kako Toblerone ionako nije čokolada koja se kupuje svaki dan, te su poručili da su naprosto mogli samo malo povisiti cijenu, a ne mijenjati oblik čokolade, koja sada, što se vidi po slikama, uistinu izgleda malo 'ćelavo'.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.