Ekonomix
200 prikaza

Većina zaposlenika želi poslodavce koji će im platiti edukaciju

Radnik
Thinkstock
Čak 58 posto ispitanika pristalo bi na plaćenu edukaciju koju priželjkuju, pod uvjetom da ih poslodavac ugovorno 'veže' na duži vremenski period

Gotovo 60 posto ispitanika pristalo bi na plaćenu edukaciju pod uvjetom da ih poslodavac veže ugovorom, a četvrtina jedino ako si edukaciju ne mogu priuštiti sami, pokazala je anketa koju je provela tvrtka MojPosao na 3000 ispitanika.

Čak 58 posto ispitanika pristalo bi na plaćenu edukaciju koju priželjkuju, pod uvjetom da ih poslodavac ugovorno 'veže' na duži vremenski period, priopćila je tvrtka MojPosao u utorak. Ispitanici tu praksu smatraju idealnom na obostrano zadovoljstvo jer 'vezanje ugovorom poslodavcu jamči sigurnost investicije, a zaposleniku sigurnost radnog mjesta'.

Jedna od ispitanica kazala je kako joj je tvrtka pod takvim uvjetom platila fakultetsko obrazovanje i istaknula da je odmah potpisala ugovor. Drugi je rekao da sam financira dodatnu specijalizaciju te "da se ne bi bunio da mu poslodavac plati specijalizaciju u zamjenu za 3 do 5 godina vjernosti".

Četvrtina ispitanika pristala bi na plaćenu edukaciju uz vezivanje ugovorom jedino ako si ne mogu priuštiti sami. Ipak, i tada bi im bila važna 'mogućnost naknade troška edukacije u slučaju napuštanja tvrtke'. "Pošteno bi bilo da me poslodavac veže dok na meni ne zaradi istu svotu novca koju je platio za edukaciju", rekao je ispitanik.

Plaćenu, makar i dugo priželjkivanu edukaciju uz takav ugovor ne bi prihvatilo 16 posto ispitanika.

Jedan od njih je rekao da s postojećim poslodavcem ne želi ništa potpisivati 'jer želi otići u što kraćem roku', no i kako ne bi imao ništa protiv da mu je takvu mogućnost ponudio bivši poslodavac.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.