Kultura
8557 prikaza

10 najbogatijih glumaca na svijetu: Iznenadili biste se tko je na vrhu

Seinfeld
The Mirisch Company/United Artists
Nije tajna da su glumci bogati i da Hollywood neće tako skoro bankrotirati, no možete li pogoditi tko čini 10 najplaćenijih

Salman Khan

48-godišnjak, jedan je od «najvrućih» glumačkih zvijezda indijskog Bollywooda.

Slovi za jednog od najlegendarnijih glumaca Bollywooda koji u svojoj domovini ima veliki broj obožavatelja.  

Neto vrijednost: 200 milijuna američkih dolara

Will Smith

Kultni holivudski glumac čije je ime svugdje dobro prihvaćeno. Karijeru je započeo skromnom televizijskom serijom «Princ od Bel-Aira», da bi do najnovijeg filmskog uratka «Suicide Squad» izgradio respektabilnu glumačku karijeru.

Neto vrijednost: 215 milijuna američkih dolara

Leonardo DiCaprio | Author: The Mirisch Company/United Artists The Mirisch Company/United Artists

Leonardo di Caprio

Jedan je od najpopularnijih glumaca Hollywooda i to s dobrim razlogom. Svojim se ulogama u potpunosti posvećuje što daje izvrstan krajnji rezultat. Među najbolje se probio svojom ulogom u 'Titanicu', najsupješnijem filmu svih vremena.

Neto vrijednost: 215 milijuna američkih dolara

Sylvester Stallone

Postao je prepoznatljivim među holivudskim zvijezdama sa svojim popularnim filmovima «Rocky» i «Rambo». Posljednjih nekoliko godina revitalizirao je svoju glumačku karijeru, ali dosta vremena troši s druge strane kamere.

Neto vrijednost: 275 milijuna američkih dolara

Keanu Reeves

Ovaj kanadski glumac pogodio je s ulogom u filmu «Matrix». Prije toga mu je karijera bila usmjerena na komedije, pa su gledatelji pred malim ekranima ostali šokirani kada su ga ugledali u ovom akcijskom filmu. Od tada slovi za prilično vjerodostojnu glumačku zvijezdu u akcijskim filmovima.

Neto vrijednost: 350 milijuna američkih dolara

Tom Hanks

Ovo je čovjek s puno lica. On je glumac, scenarista, režiser i producent. Za svoje uloge u «Apollo 13», «Catch Me If You Can», «Da Vinci Code», «You've Got Mail» i mnoge druge «pobrao» je mnoge nagrade tijekom svoje uspješne dugogodišnje glumačke karijere.

Neto vrijednost: 390 milijuna američkih dolara

Johnny Depp | Author: The Mirisch Company/United Artists The Mirisch Company/United Artists

Johnny Depp

Ovaj ekscentrik već godinama intrigira publiku. Njegova najpoznatija uloga do sada je ona u kojoj je utjelovio kapetana Jacka Sparrowa u «Piratima s Kariba» koji su postali poznati zahvaljujući upravo njemu. Vlasnik je, također, i produkcijske kuće Infinitum Nihil.

Neto vrijednost: 450 milijuna američkih dolara

Tom Cruise

Ne čudi što se ova glumačka zvijezda našla na popisu. On je jako popularan glumac i uspješan filmski producent. Neki od njegovih životnih stilova upitni su javnosti, ali bez sumnje, on zna glumiti. Popis njegovih najpopularnijih filmova svakako uključuje «Top Gun», «Few Good Man» i «Mission Impossible».

Neto vrijednost: 480 milijuna američkih dolara  

Shah Rukh Khan

Za neke poznatiji kao «Kralj Bollywooda», jedan je od najbogatijih filmskih zvijezda na svijetu. Glumio je u preko 75 hindu filmova, ali i u bezbroj drugih međunarodnih naslova. Smatra se jednim od najbogatijih ljudi na svijetu, ali je istovremeno i velikodušan s tim novcem. Njegovi filantropski napori od velike su pomoći organizacijama poput UNESCO-a.

Neto vrijednost: 600 milijuna američkih dolara

Jerry Seinfeld

Jedan od najpopularnijih svjetskih komičara, a njegov televizijski show «Seinfeld» najbolji je televizijski show svih vremena. Mnogi ne znaju kako se punim imenom zove Jerome Allen Seinfeld. Za većinu, ovaj komičar se odmkanuo od očiju javnosti i s televizije nestao na duže vrijeme. Krajem 2014. godine Seinfeld je izvijestio kako je najbogatiji glumac na svijetu.

Neto vrijednost: 820 milijuna američkih dolara.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.