Kultura
1032 prikaza

9 nepoznatih stvari o Igri prijestolja

Daenerys Targaryen
HBO
Za one koji bi htjeli znati nešto više o snimanju serije tu su glumci, koji imaju nekoliko zgodnih priča

"Igra prijestolja" već je odavno odmakla od radnje knjiga i čak i oni koji su ih pročitali teško mogu procijeniti što će se dogoditi u seriji.

Za one koji bi htjeli znati nešto više o snimanju serije tu su glumci, koji  imaju nekoliko zgodnih, ali potpuno nepoznatih činjenica o seriji.

Emilia Clarke, koja u seriji glumi Daenerys Targaryen jednom se nije pojavila na setu jer je zaglavila u WC-u. To se dogodilo kada je snimala scenu u kojoj jede konjsko srce i kada se tekućina koja je izgledala kao krv razlila po njoj od glave do pete. Otišla je na WC, ali je tekućina bila jako ljepljiva pa je ostala zaglavljena.

Dio istih glumaca glumi vojsku Neokaljanih, Daenerys Targaryen i vojsku Noćne straže.

Neokaljani | Author: HBO HBO

Zlatna kruna za Viserys Targaryena bila je napravljena od zlatne boje pomiješane sa želatinom. Khal Drogo na glavu mu je izlio punu kantu boje, a na glumčevim prsima nalazio se mali dimni stroj.

Viserys Targaryen | Author: Youtube Youtube

Pedro Pascal, koji je glumio Oberyna Martella dobio je i kućne verzije odjeće za Martella, koju je nosio po svojoj kući i kada nije snimao.

Neke scene koje traju samo tri sekunde ponekad se pripremaju i po šest tjedana.

Mjesečeva vrata 'duboka' su samo jedan metar.

Mjesečeva vrata | Author: Youtube Youtube

Charles Dance, koji glumi Tywina Lannistera nije znao da će umrijeti krajem četvrte sezone, već je to doznao od jednog obožavatelja serije koji mu je na ulici prišao i rekao "da je njegova smrt u priči jedna od boljih".

Peter Dinklage i Lena Headey na snimanjima izjegavaju izravni pogled oči u oči, jer se počnu smijati.

Tyrion Lannister | Author: HBO HBO

Jason Momoa, odnosno Khal Drogo je mislio da jezik Dothrakija zvuči kao mješavina likova iz Ratova zvijezda i Ulice Sesame.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.