Kultura
1672 prikaza

Najluđe scene u Igri prijestolja do sada

Igra prijestolja
HBO
Ubojstva, silovanja, bizarni porod i “krunidba kralja” samo su dio nevjerojatnih stvari koje smo do sada vidjeli u Igri prijestolja

HBO 12. travnja počinje prikazivati petu sezonu Igre prijestolja i dok mnogi s velikim nestrpljenjem isčekuju što nam donosi nova sezona, prava je prilika da se prisjetimo najluđih stvari koje smo vidjeli u dosadašnjim sezonama.

Red Wedding 

U trećoj sezoni Walder Frey pozvao je Robba Starka, njegovu trudnu suprugu Talisu i majku Catelyn na vjenčanje Edmurea Tullyja i Roslin Frey. Sve je izgledalo idilično do trenutka kada se odjednom vrata nisu zatvorila, a svirači počeli svirati “The Rains of Castamere”, pjesmu koja oglašava signal za napad.

I tako je počela krvava svadba, Talisa je izbodena nožem u svoj trudnički trbuh, u Starka je ispucano na desetke strijela, a očajnoj Catelyn, koji je pokušala spasiti Robba tako što je uzela Freyevu suprugu Joyeuse kao taokinju prerezali su vrat. 

Daenerys jede sirovo srce od konja 

Daenerys Targaryen | Author: HBO HBO

Kad je doznala da je trudna svećenica Dothrakija dala je Daenerys da pojede sirovo konjsko srce. Riječ je o ceremoniji koja se održava pred cijelim plemenom i ako ga pojede do kraja znači da će dijete biti jako i zdravo, a ako ne uspije, to je loš znak.

Daenerys je uspjela pojesti cijelo srce, iako je na kraju izgledalo kao da će nakon zadnjeg zalogaja povraćati i objavljuje svima da će se sin zvati Rhaego.

Smrt Oberyna Martella 

Oberyn Martell | Author: HBO HBO

Ovu scenu gotovo nitko neće nikada zaboraviti i prema mnogima riječ je o najšokantnijoj smrti ikad prikazanoj u jednoj seriji. Oberyn Martell, poznat i kao Red viper, pristao se boriti umjesto Tyriona Lannistera za njegovu slobodu.

Suparnik mu je bio The Mountain, kojem se Oberyn dugo vremena htio osvetiti jer mu je silovao i ubio sestru. I kad je izgledalo kao da je Oberyn pobijedio, Mountain se uspio “dići iz mrtvih”, zgrabio je Oberyna za glavu, zabio mu palčeve u oči i golim rukama mu zdrobio glavu.

“Krunidba kralja Viserysa” 

Viserys Targaryen | Author: Youtube Youtube

Malo koja smrt nije toliko priželjkivana kao smrt Viserysa, zločestog i razmaženog brata Daenerys Targaryen. Iako je njegova smrt uistinu bila sadistička, teško da bi se netko dosjetio nečeg boljeg za njega, jer je zaslužio svaku sekundu strave koje mu je priredio Khal Drogo. 

Drogu je dosadilo Viserysovo stalno traženje krune koja mu pripada, a nakon što je zaprijetio svojoj sestri Khal Drogo mu je na kraju dao što je tražio – krunu, ali od užarenog tekućeg zlata.

Theon Greyjoy ostaje bez penisa

Theon Greyjoy | Author: HBO HBO

Unatoč neviđenoj količini silovanja i seksa u seriji, scena u kojoj Theon vrišti jer je Ramsay Snow naredio dvojici da mu odrežu penis jedna je od onih scena zbog kojih su mnogi okrenuli glavu.

Iako se sam čin naravno ne vidi, cijela atmosfera od kad je Ramsay oteo Theona i mučenja kroz koja je prolazio dovoljna su da vam je jasno da u Westerosu nitko nije siguran.

Melisandre rađa “sjenu” 

Melisandre, Crvena svećenica | Author: HBO HBO

Crvena svećenica Melisandre od početka je zlokobna manipulatorica, a trudnoća koja je završila rađanjem “sjene” samo je pokazala kolike su njezine moći.

Demonska “sjena” koja je izašla iz nje zaprepastila je i Davosa. “Sjena” je nekako došla do Renlyjevog kampa i ubila ga pred Catelyn Stark i Brienne od Tartha.

Sadist Joffrey

Igra prijestolja | Author: HBO HBO

Ujak kralja Jofreya, Tyrion je mislio da će Joffreya smiriti ako mu dovede dvije najbolje prostitutke da s njima smiri svoje seksualne frustracije. 

No, stvari postanu crne kada Joffrey jednu od njih prisili da drugu bičuje, a onda da bič zamijeni s palicom. Na kraju mu je jedan od njih poslužila kao živa meta da njoj isproba kako dobro koristi samostrel.

Jaime siluje siluje Cersei

Igra prijestolja | Author: HBO HBO

Jaime i Cersei prakticiraju svoju incestuoznu vezu već dugo, ali kada ju je Jamie silovao na odru njezinog mrtvog sina Joffreya je scena zbog koje je “Igra prijestolja” to što je i koju je na svom blogu komentirao autor George R. R. Martin.

Purple Wedding

Joffrey Lannister | Author: HBO HBO

Još jedno vjenčanje u Igri prijestolja završilo je brutalnom smrću. Ovaj put je to kralj Joffrey, kojeg su mnogi željeli vidjeti mrtvog. 

Iako smrt trovanjem, barem za Igru prijestolja, ne zvuči dovoljno dramatično, Joffrey je skončao brutalnim gušenjem.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.