Kultura
410 prikaza

Američka kritika odlično prihvatila splitsku autoricu

Olja Savičević Ivančević na dodjeli nagrade za književnost
Robert Anić/PIXSELL
Prava za objavljivanje "Adio kauboju" otkupljena su u 11 zemalja

Nagrađivana splitska spisateljica i pjesnikinja Olja Savičević Ivančević boravila je ovaj mjesec u Kaliforniji, gdje je predstavila američko izdanje svojeg hvaljenog romana "Adio kauboju", dobivši odlične recenzije tamošnjih kritičara.

Savičević Ivančević je u SAD-u boravila na poziv izdavača McSweeney's iz San Francisca, koji je ove godine u Sjedinjenim Državama objavio engleski prijevod njezina romana pod naslovom "Adios Cowboy". 

Njezino je gostovanje u Kaliforniji obuhvatilo dvije odlično posjećene književne večeri, u Los Angelesu u organizaciji izdavača i fondacije Black Mountain Institute, te u Oaklandu u knjižari E.M. Wolfman u organizaciji izdavača i časopisa Berkeley Poetry Review, priopćila je književna agencija Sandorf.

Sajam knjiga Opširni pregled Kultura Suvremena hrvatska književnost puna je 'kratkih spojeva'

"Obje promocije bile su sjajno posjećene, a u publici su bili i brojni novinari, kritičari i drugi izdavači koji objavljuju prijevodnu literaturu na engleskom jeziku", stoji u priopćenju. 

Američka kritika roman je odlično prihvatila, a magazin The Atlantic napisao je kako se radi o "mračnom i dovitljivom hrvatskom romanu koji predstavlja sve ono čega nema u blještavim brošurama o jadranskoj obali".

Prava za objavljivanje romana "Adio kauboju" dosad su otkupljena u jedanaest zemalja.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.