Life
33607 prikaza

Najbizarniji seks skandal u povijesti

Seks-igračke
Thinkstock
Tadašnje novine su praktički tabloidski popratile nevjerojatan slučaj koji je nadmašio bilo kakve priče iz jeftinih romana

Rođena davne 1880. godine negdje u Njemačkoj, Walburga "Dolly" Kerschel bila je upletena u jedan od najbizarnijih seks skandala u svjetskoj povijesti. Naime, udala se za bogatog vlasnika uspješne tvornice pregača, ali brak je nije zadovoljio. Zbog toga se okrenula ljubavnicima.

Bizarna priča počinje jednog jesenjeg dana 1913. godine kada je zamolila svog supruga, Freda Oesterreicha, da pošalje jednog svog zaposlenika kako bi popravio njenu mašinu za šivanje. Kad je sedamnaestogodišnji Otto Sanhuber pokucao na vrata, Dolly ga je dočekala praktički gola. Šivaća mašina je ostala netaknuta, ali taj sudbonosni dan označio je početak njihove veze koja će potrajati desetljećima.

Dolly Oesterreich - žena koja je ljubavnika godinama držala na tavanu | Author: Public Domain Public Domain

Kako je u to vrijeme pisao Los Angeles Times, ispočetka su Otto i Dolly se sastajali u hotelima u tajnosti, ali uskoro su se počeli sastajati i u bračnom domu Oesterreichovih. Wisconsin je u to vrijeme bio središte konzervativnog američkog društva i susjedi su se počeli buniti zbog učestalih posjeta nepoznatog mladića udatoj ženi.

Dolly je dobila sjajnu ideju. Otto će dati otkaz i doseliti se na tavan Oesterreichovih gdje će moći uživati u blagodatima veze bez znatiželjnih očiju iz susjedstva. Otto bi se morao odreći svakog ljudskog kontakta, osim svakodnevnih putenih užitaka s Dolly. Njemu to nije previše smetalo i uskoro je počeo živjeti na tavanu.

Tijekom večeri je praktički gutao knjige koje bi mu Dolly donosila iz obližnje knjižnice. Često bi maštao o životu pisca šundovskih romana. Nakon pet godina tajnog života s Oesterreichovima, Otto je uspio i objaviti nekoliko romana pod pseudonimom, ali Fred Oesterreich je počeo tonuti u ludilo. Čuo je neobjašnjive zvuke s tavana, cigare su mu nestajale i često je vidio sjenu kako prolazi ispred vrata spavaće sobe. 1918. godine je odlučio preseliti se u Los Angeles, ni ne sluteći da će ga utvara slijediti.

Ilustracije duhova i smrti | Author: Thinkstock Thinkstock

Dolly je pristala na selidbu, ali pod uvjetom da nova kuća također ima tavan. U Los Angelesu bračni par sve češće se svađao i kada je 1922. godine izbila žestoka svađa, zabrinuti Otto se spustio s tavana i ubio Freda kako bi zaštitio svoju ljubavnicu. Pomalo u panici, dogovorili su se da će Otto zaključati Dolly u ormar i pretvarat će se da je netko provalio u kuću kako bi je opljačkao i usput ubio Freda. Policija je povjerovala takvoj priči jer nisu imali razloga za sumnju, na kraju krajeva, Dolly je bila zaključana u ormar nakon ubojstva. 

Udovica je naslijedila bogatstvo i dobila slobodu za nesmetano uživanje u ljubavi s Ottom. Međutim, nastavila ga je držati na tavanu, a Otto je kasnije govorio da je postao rob ljubavi prema Dolly. Dok je prijašnji ljubavnik životario na tavanu, Dolly se okrenula novim ljubavnicima. Počela je vezu s odvjetnikom Hermanom Shapirom, ali i trećim ljubavnikom Royem Klumbom. Hermanu je greškom poklonila sat pokojnog Freda i to sat čiji nestanak prijavila tijekom sudbonosnog ubojstva. Osim toga, Roya je zamolila da se riješi oružja kojim je ubijen nesretni Fred.

Jednom prilikom, nakon žestoke svađe, Roy je odlučio sve ispričati policiji. Hermanu je Dolly negdje u isto vrijeme rekla da treba nahraniti njenog polubrata koji se tih dana skriva na tavanu. Otto je bio presretan zato što je prvi put u gotovo deset godina razgovarao s nekom drugom osobom osim Dolly. Herman nije bio nimalo zadovoljan što je Otto na tavanu i potjerao ga je istog trena. Uplašeni Otto pobjegao je u Kanadu.

Dolly Oesterreich, Herman Shapiro i Otto Sanhuber | Author: Public Domain Public Domain

Nekoliko godina kasnije, 1930. godine, Herman i Dolly su se razišli u jako lošim odnosima i razočarani odvjetnik ispričao je sve policiji. Losanđeleška policija ju je uhitila i posjela na optuženičku klupu. Ottu je suđeno u odsustvu i proglašen je krivim, ali kako je zločin ušao u zastaru, nastavio je živjeti kao slobodan čovjek.

Dolly je pronašla novog ljubavnika s kojim je sretno živjela idućih trideset godina i na kraju su se i vjenčali.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.