Kultura
4104 prikaza

Film o lancu pedofilije kojeg Hollywood ne želi da vidite

Hollywood
Thinkstock
Ekipa iz filma došla je informacija tko su zlostavljači djece, no objavu su pokušali bojkotirati moćnici

Dokumentarac koji prikazuje navodno postojanje pedofilskog lanca u Hollywoodu pogledan je više od 3 milijuna puta nakon što su ga njegovi tvorci emitirali besplatno.

Open secret (Otvorena tajna) koji razjašnjava brutalnost zlostavljanja djece u filmskoj industriji, objavljen je na internetu nakon što su dvije godine film odbijali objaviti distributeri i razni holivudski moćnici, piše Independent.

Dokumentarac Open Secret | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube
Označen kao "film kojeg Hollywood ne želi da vidite", dokumentarac se fokusiran na navodno zlostavljanje mladih dječaka i tinejdžera koji žele raditi u filmskoj industriji.

Dječacima daju drogu i alkohol pa se redaju na njima

Redateljica Amy Berg, koja je osvojila Oscara za film "Deliver Us From Evil" o zlostavljanju djece u katoličkoj Crkvi, navodno je došla do informacija o postajanju navodne grupe pedofila u Hollywoodu, koja uključuje menadžere, agente, PR-ovce i same režisere i redatelje.

Ilustracije seksa NIŠTA NOVO Kultura Analno, oralno... Cjenik seks usluga za ulogu u filmu

U filmu otkriva razuzdane zabave na kojima ti muškarci dječacima daju alkohol i drogu s kojima ih mame na seks, a potom se na njima redaju i izmjenjuju ju ih poput robe.

Druge se pak optužuju da su godinama gradili odnos povjerenja s obitelji žrtava, prateći njihovo odrastanje i seksualno ih napastujući.

Dokumentarac Open Secret | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube
U jednom intervjuu se pojavljuje Evan Henzi, koji kaže kako je imao 11 godina kad ga je njegov menadžer Martin Weiss počeo spolno zlostavljati.

Weiss se u dva slučaja seksualnog zlostavljanja tinejdžera izjasnio kao nedužan, no ipak je dobio kaznu godine i pol dana u zatvoru te pet godina uvjetne.

Bojkotirali ga

Henzi, koji danas ima 24 godine, kaže kako je svoju priču otkrio u Open Secretu kako bi druge žrtve, koje su poput njega zlostavljanje godinama, napokon dobile priliku da im rane zacijele.

- Kad je film izašao, primio sam puno poruka podrške od ljudi koji su ga vidjeli - kaže Henzi.

Gabe Hoffman, čovjek koji je financirao film, rekao je kako su dobili ravno nula ponuda iz Hollywooda za distribuciju.

Tvorci filma su zaključili da je očiti kako face iz te industrije ne žele da dokumentarac ugleda svjetlo dana, pa su ga uploadali na Vimeo kako bi on ipak došao do publike.

Nadaju se da će ipak uskoro biti dostupan na TVu, Netflixu ili Amazonu.

Pogledati ga možete OVDJE

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.