Life
10923 prikaza

Spacey je mlade dečke zvao na orgije pune droge i seksa

Elle Macpherson i Kevin Spacey
1/11
NI Syndication/PIXSELL
Priče o njegovom ponašanju već desetljećima kruže Hollywoodom i bile su alarm šoubiznis industriji da Spacey nešto skriva

Od makijavelističkog političara Francisa Underwooda u TV uspješnici House of Cardsa do seksualno frustriranog sredovječnog muškarca u Oscarom nagrađenom filmu American Beauty, Kevin Spacey je u svojoj karijeri odigrao niz vrlo uvjerljivih uloga zlikovaca. Iza te fasade stoji jedan od najsimpatičnijih i najpopularnijih holivudskih zvijezdi, liberalan, karizmatičan i duhovit.

Poznat je i po svom humanitarnom radu, a osnovao je i udruženje za pomoć mladim ljudima koji se dugo pokušavaju probiti u šoubiznis, a koja nosi i njegovo ime, dok je u Velikoj Britaniji proglašen počasnim vitezom...

Ipak, ovaj tjedan taj se 58-godišnjak našao usred seks skandala koji priziva usporedbe s optužbama protiv Harweyja Weinsteina koji već mjesec dana potresa Hollywood.

Napao maloljetnog dječaka?

Kolega koji ga je prozvao za seksualno zlostavljanje je 46-godišnji Anthonyja Rappa, koji je ispričao da se napad dogodio kad je imao tek 14 godina. 

Kevin Spacey | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL
Nakon te optužbe, Spacey mu se ispričao, no isto tako je i naznačio da se cijelog incidenta ne sjeća. 

- Poštujem i divim se Anthonyju Rappu kao glumcu. Prestravljen sam nakon što sam čuo njegovu priču. Iskreno se ne sjećam našeg susreta, to je bilo prije više prije od 30 godina. Ali ako sam se ponašao onako kako on tvrdi, dugujem mu iskrenu ispriku jer sam tada očito bio pijan i postupio sam neprimjereno. Žao mi je što se tako osjećao svih ovih godina - rekao je.

Usporedba sa sramotnim ponašanjem Weinsteina, kojeg je na desetke žena optužilo za seksualno napastovanje i iznuđivanje, možda je bitno u tome što, kako je i sam Spacey priznao, njegovo je seksualno ponašanje godinama bilo predmetom intenzivne rasprave, nagađanja i glasina, piše Daily Mail. 

Iako su Rappove optužbe prve koje Spaceya dovode u vezu sa seksualnim napadom na dijete, jasno je kako su priče o njegovom ponašanju godinama mogle biti znak za alarm u liberalnoj industriji snimanja filmova.

Orgije pune seksa

I bez obzira bilo to svjesno ili nesvjesno, Spaceyevo odbijanje rasprave o njegovoj seksualnosti tijekom godina omogućilo je njegovim obožavateljima da sve priče koje njega prikazuju kao nekom vrstom seks-predatora na mlađe muškarce, protumače samo kao homofobiju.

Spacey je 2004., za vrijeme svog života u Londonu, izazvao opće čuđenje tvrdnjom da je opljačkan u parku Lambeth u 4 sata ujutro, sve da bi ubrzo povukao te optužbe koje je iznio pred policijom. 

Kevin Spacey | Author: REUTERS REUTERS
U 2015. je na portal Gawker primio cijeli niz e-mailova, koje su anonimno slali čitatelji, a u kojima su navoditi kako je slavni glumac ciljao i mamio mlade muškarce s namjerom seksualno iskorištavanja.

Osim toga, na toj je web stranici jedan izvor iz producentskog tima Kuće karata otkrio kako je Spacey redovito pozivao muške članove ekipe u ranim 20-ima na seks u svoju prikolicu.

Još je nekoliko izvora potvrdilo navode koji opisuju Spaceyevo "uzimanje slobode" da se ponaša superiorno prema tim mladim ljudima na filmskim setovima i mjestima gdje su ga doživljavali kao autoritet, manipulirajući njihovom ranjivosti i ponašanjem poput seksualnog predatora.

Jedan od mailova njegove navodne žrtve otkriva kako je Spacey, kad ne bi radio, odlazio u barove i pristupao mladićima pozivajući ih na "privatne zabave" , koje bi se obavezno pretvarale u pijane i nadrogirane orgije.

- Sjećam se da sam bio na Sundance festivalu 2003., gdje sam stajao za šankom i osjetio nečiju ruku kako mi pipa stražnjicu. Ruka je pripadala Kevinu Spaceyu - ispričao je anonimni izvor koji je otkrio da ga je pritom Spacey pozvao na "prljavu zabavu".

Postoji na desetke takvih navoda, od muškarca koji je otkrio da mu se Spacey trljao o bedro u posve benignom razgovoru, da bi ga poslije pozvao kod sebe na zabavu, a bivši konobar iz jednog restorana u Chicagu ispričao je kako se odazvao na jedan takav poziv na party, no kad je došao, glumac je zamolio sve da otiđu, a sam konobar da ostane. 

Svjestan njegovih namjera, konobar je odbio, zahvalivši za lijepoj večeri.

U još jednom navodnom incidentu, Spacey je jedno vrijeme radio na Harvardu tijekom 1990-ih, a kasnije je pristupio muškom studentu homoseksualcu u baru, pozivajući ga na seks.

Jednom muškarcu, koji je iznio sličan prijedlog, te je Spaceyu odgovorio kako je heteroseksualac, slavni mu je glumac rekao "ne moraš biti profesionalac u nečem da probaš nešto jednom".

Rođen u New Jerseyu, Spacey je svoju karijeru počeo kao komičar, a nastavio je studijem glume na prestižnoj školi Julliard za glumu u New Yorku. Proslavio se na Broadwayu, a mentor mu je bio Jack Lemmon. Nakon toga je počeo snimati i filmove i pritom osvajajući dva Oscara. 

Spacey je, tijekom svoje karijere, oduvijek bio miljenik liberalne elite, a njegova ljubav prema marihuani i muškarcima bila je javna tajna.

Godine 2000. na dodjelu Oscara doveo je svoju "djevojku" kojoj je i zahvalio u svom govoru, a nakon što je nekoliko puta izravno pitan je li gay, inzistirao je na tome da nije.

- Svatko ima pravo na svoj privatan život, bez obzira što mu je profesija - govorio je.

Ipak, u sklopu nedavnog skandala s Rappom, Spacey je ipak odlučio "izaći iz ormara". Na svom je Facebooku napisao:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.