Kultura
625 prikaza

HBO u novoj seriji pretjerao sa seksom - ne bi ih snimili ni u "Igri prijestolja"

Westworld
HBO
HBO je za snimanje nove serije 'Westworld' uveo klauzulu o golotinji koja je šokirala čitav Hollywood

HBO je prešao sve granice kabelske televizije, tj. čak i one koje 'Igra prijestolja' ne bi prešla, tražeći od statista da izvode seksualne aktivnosti poput međusobnog dodirivanja spolovila i jahanja jednih na drugima dok su potpuno goli.

Serija 'Westworld' događa se u naselju budućnosti u kojem se odvijaju prave orgije i koje je puno bordela s robotima, a u pozadini bi se trebali pojavljivati glumci od kojih se zahtijevalo da potpišu posebne klauzule ugovora prema kojima bi pristali "pojaviti se potpuno nagi; nositi pokrivala za stidne dlake; dodirivati međusobno spolovila s drugim glumcima; obojati spolovila i stimulirati oralni seks tijekom kojeg bi dodirivali spolovila drugih glumaca".

U ugovoru postoje i drugi bizarni dodaci poput onih da statisti budu spremni "zauzeti pozu stola, dok su potpuno goli i da poziraju na sve četiri, nagi, dok ih 'jašu' druge gole osobe". Sve su to navodi iz kopije ugovora jednog statista kojeg se domogao Deadline Hollywood.

S obzirom da su zahtjevi na ovim snimanjima puno veći od uobičajenih, i honorar statista je povećan, pa tako umjesto uobičajenih, sindikatom određenih, 157 dolara po danu snimanja, na ovom setu zarađuju čak 600 dolara dnevno.

Neuobičajena klauzula u ugovoru šokirala je sindikat glumaca koji tvrdi da producentima nije objašnjeno koja prava posjeduju njihovi članovi tijekom snimanja scena seksa.

"Važno je da glumci znaju svoja prava", izjavila je Pamela Greenwalt, glasnogovornica sindikata i dodala: "Poslodavci ne bi trebali zahtijevati da glumci potpišu ugovore u kojima nije točno objašnjeno koja su njihova prava prema kolektivnom ugovoru".

Greenwalt je dodala da statisti imaju pravo u bilo kojem trenutku povući svoj pristanak, kao i to da mogu snimati nage scene na zatvorenom setu na kojem je zabranjeno bilo kakvo fotografiranje, prenosi New York Post.

Inače, 'Westworld' se temelji na klasiku iz 1973. godine u kojem su glumili James Brolin i Yul Brynner, a u novoj verziji se pojavljuju Anthony Hopkins, Ed Harris i Evan Rachel Wood, dok je autor serije Jonathan Nolan.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.