Kultura
346 prikaza

Audrey Hepburn je skoro ostala bez svoje legendarne scene

Audrey Hepburn u filmu 'Doručak kod Tiffanyja'
Wikipedia
Pjesma 'Moon River' napisana je upravo za Audrey Hepburn i pokazala se pravim pogotkom

Američka gejša sjedi sama na njujorškim požarnim stepenicama 1961. godine. Glumica koja svira gitaru rodila je nekoliko mjeseci prije toga, a raspon njezinog glasa je puno uži od otvorenog prostora u kojem pjeva. 

Sama scena - prilično neobrađen interludij koji se našao u jednoj od najljepših holivudskih bajki svih vremena - zamalo je izrezana tijekom montaže. Što bi bio veliki minus, jer je 'Moon River' u izvedbi Audrey Hepburn jedna od najprepoznatljivijih holivudskih pjesama, koju i danas mnogi smatraju zaštitnim znakom filma 'Doručak kod Tiffanyja'.

Blake Edwardsova ekranizacija 'Doručka kod Tiffanyja' je New York predstavila kao američki Pariz, a Audrey proslavila kao modnu ikonu. 

Skladatelj Henry Mancini je, zahvaljujući pjesmi 'Moon River', osvojio nagradu za album godine, a on i tekstopisac Johnny Mercer su zbog nje dobili i Grammy za najbolju pjesmu godine, na dodjelama 1962.

Te iste godine, legendarni pjevač Andy Williams pjesmu je izveo na dodjeli Oscara, čime je zauvijek povezao svoje ime uz nju.

No Hepburn i njezin lik u filmu, Holly Golightly, odgovorne su za to što je poznata pjesma uopće oživjela, jer kad je jedan od producenata filmskog studija označio tu scenu za brisanje, Hepburn je izjavila da će to učiniti samo 'preko nje mrtve'.

Srećom, shvatili su je ozbiljno i poslušali, jer inače nikad ne bismo mogli uživali u ovoj izvedbi, piše Mic.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.