Kultura
315 prikaza

Književni prilozi: Trebaju li nam i kakvi trebaju biti?

Zagreb Book Festival
Zagreb Book Festival
Drugog dana Zagreb Book Festivala, 21. svibnja u 17.00 sati u Muzeju za umjetnost i obrt održat će se okrugli stol o književnim prilozima u našim i stranim medijima

Okrugli stol "Best book – o književnim prilozima" publici će pružiti osvrt na najpoznatije književne priloge u svijetu uz spomen domaćeg priloga "Best Book". Gosti koji dolaze iz različitih područja bavljenja književnim tekstom i iz specifičnih pozicija, Ivana Bodrožić, autorica, Boris Rašeta, novinar i Dinko Kreho kao kritični čitatelj pružit će svoj pogled na književne priloge iz spomenutih pozicija. 

Je li važnija komunikacijska ili kritička uloga priloga, i postoji li još neka? Imaju li prilozi obavezu da budu “apsolutno moderni”, odnosno da prate tekuća zbivanja, ili se mogu od njih odmaknuti da budu više u skladu s više od 4000 godina književne povijesti?

Ako tabloidi, društvene mreže imaju funkciju širenja i stanjivanja sadržaja informacija (poput tijesta) – tako i kulturnih odnosno književnih – uklapaju li se književni prilozi u tu matricu ili mogu istodobno “širiti” i “produbljivati” informacije koje prenose? To su samo neka od pitanja koja će gostima postaviti moderator, Lovro Škopljanac

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.