Kultura
1154 prikaza

Popularna Millennium serija Stiega Larssona uskoro bogatija za još jednu knjigu

Girl with the dragon tattoo
Columbia Tristar
Svi željno ičekuju najnovije dogodovštine poznatog para iz Millennium serije

Najnovija knjiga iz poznate Millenium trilogije (koja to više neće biti nakon objave ove četvrte knjige), zvat će se 'Djevojka u paukovoj mreži' i nastavit će priču o Lisbeth Salander i Mikaelu Blomqvistu.

Djevojka u paukovoj mreži | Author: ohnotheydidnt.livejournal.com ohnotheydidnt.livejournal.com

Dugoiščekivanu knjigu napisao je švedski pisac i novinar David Lagercrantz, a bit će objavljena 27. kolovoza, i to na navodno čak 38 jezika.

Priča će pratiti slavni par kojeg smo prethodno upoznali u tri bestselera: 'Muškarci koji mrze žene', 'Djevojka koja se igrala vatrom' i 'Kule u zraku', jednog od najpoznatijih svjetskih pisaca krimića, šveđanina Stiega Larssona

Trilogija Millennium objavljena je nakon Larssonove smrti 2004. godine, te je brzo postigla svjetski uspjeh. I to u tolikoj mjeri da je Larsson postao prvi pisac koji je prodao više od milijun elektroničkih knjiga preko Amazona.

Naslovnicu najnovije knjige krasit će gola leđa žene s prepoznatljivom tetovažom zmaja, dok će ostale knjige u serije biti ponovno objavljene s istim motivom, piše The Independent

Erland i Joakim Larsson, otac i brat preminulog pisca, koji su naslijedili svu Stiegovu ostavštinu i tantijeme za knjige, izjavili su da će, "dopuštajući Lagercrantzu da napiše svoju verziju Milleniumskog romana, likovi i svemir kojeg je stvorio Larsson ostati živi".

Lagercrantza je britanski izdavač nove knjige, Christopher MacLehose, prozvao istaknutim piscem i nevjerojatnim pripovjedačem, koji će "briljantno produljiti priču o Salander i Blomqvistu".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.