Kultura
1228 prikaza

Oscar 2017.: 'La La Land' je dobio rekordnih 14 nominacija

La La Land
screenshot/youtube
Oscarovke Brie Larson i Jennifer Hudson bit će jedne od šestero ljudi koji će danas, 24. siječnja, objaviti tko su nominirani za najprestižniju filmsku nagradu, 'Oscar'

Nominacije počinju danas, u 14 sati i 18 minuta, a živi prijenos vodit će oskarovke Jennifer Hudson i Brie Larson. Pridružit će im se oskarovac, snimatelj Emmanuel Lubezki, te redatelj Jason Reitman i glumac Ken Watanabe. Uz njih će nominacijama prisustvovati i Cheryl Boone Isaacs, predsjednica Akademije.

Prijenos uživo ovogodišnje dodjele moći ćete pratiti na linku ispod, sa svježim podacima tog trena kako se nominacije budu odvijale. Da podsjetimo, do ove godine su se nominacije za Oscara pratile putem ranojutarnje novinske konferencije iz Los Angelesa, no ove godine je Akademija odlučila napraviti nominacije značajno pristupačnijima za široku publiku, te ih se prenosi putem interneta. Moći ćete ih gledati na sljedećem linku:

LISTA NOMINIRANIH ZA NAGRADU OSCAR:

GLUMAC U SPOREDNOJ ULOZI:

Jeff Bridges, "Hell or High Water"; Mahershala Ali, "Moonlight"; Dev Patel, "Lion"; Michael Shannon, "Noćne životinje"

NAJBOLJI STRANI FILM:

"Land of Mine", Danska; "A Man Called Ove", Švedska; "The Salesman", Iran; "Tanna", Australija; "Toni Erdmann", Njemačka

NAJBOLJI KRATKI FILM

"Ennemis Interieurs", "La Femme et le TGV", "Silent Nights", "Sing", "Timecode"

SCENARIJ (PRILAGOĐENI)

"Moonlight", "Lion", "Hacksaw Ridge", "Arrival", "Fences", "Hidden Figures"

ŠMINKA

"A Man Called Ove", "Star Trek Beyond", "Suicide Squad"

DOKUMENTARAC (DUGOMETRAŽNI)

"Fire At Sea", "I am Not Your Negro", "Life Animated", "OJ: Made in America", "13th"

SPECIJALNI EFEKTI

"Rogue One: A Star Wars Story", "The Jungle Book", "Doctor Strange", "Fantastic Beats and Where to Find Them", "Arrival", "The BFG", "Kubo and the Two Strings", "A Monster Calls"

KAMERA

"Arrival", "La La Land", "Lion", "Moonlight"

ZVUK

"Arrival", "Hacksaw Ridge", "LaLa Land", "Rogue One", "13 Hours"

GLUMICA U SPOREDNOJ ULOZI

Viola Davis, "Fences"; Naomie Harris, "Moonlight"; Nicole Kidman, "Lion"; Octavia Spencer; Michelle Williams

GLAVNI GLUMAC

Casey Affleck, "Manchester by the Sea"; Denzel Washington, "Fences"; Ryan Gosling, "La La Land"; Viggo Mortensen, "Captain Fantastic"; Andrew Garfield, "Hacksaw Ridge"; Tom Hanks, "Sully"

GLAVNA GLUMICA

Emma Stone, "La La Land"; Natalie Portman, "Jackie"; Amy Adams, "Arrival"; Meryl Streep, "Florence Foster Jenkins"; Isabelle Huppert, "Elle"

NAJBOLJI FILM

"La La Land", "Moonlight", "Manchester by the Sea", "Arrival", "Lion", "Hacksaw Ridge", "Hidden Figures", "Fences", "Hell or High Water"

Kako se priča, favoriti za mnogo nominacija, odnosno za nagradu su "La La Land" i "Manchester by the Sea". Ovogodišnju dodjelu nagrade "Oscar" vodit će komičar i voditelj Jimmy Kimmel u kazalištu Dolby u Los Angelesu, 26. veljače.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.