Kultura
1683 prikaza

Posljednji primjerci Frakturinih kultnih naslova

Fraktura, akcija od 15.02. do 15.03.2018.
Fraktura
Nova definicija prilike koja se ne propušta vrijedi od 15. veljače do 15. ožujka

Zgrabi sniženje!

Posljednji primjerci Frakturinih kultnih naslova sada su nevjerojatno sniženi! Nezaobilazna beletristička i publicistička djela mjesec dana ćete moći kupiti po nezamislivo niskim cijenama. Priključite se akciji što prije, riječ je o posljednjim primjercima, pa neodlučnosti nema mjesta!

Ovo je nova definicija prilike koja se ne propušta!

Fraktura, akcija od 15.02. do 15.03.2018. | Author: Fraktura Fraktura

Knjige na akciji su:

1. Naslijeđe pepela - Tim Weiner, povijest CIA-e, središnje američke obavještajne agencije. Nezaobilazno štivo za svakoga koga zanima kako su se stvarno krojili međunarodni politički odnosi 20. stoljeća

2. Ovdje neće biti čuda - Goran Ferčec, Pustoš, praznina, povratak u nigdinu, raspad i odlazak iz povijesti samo su neke od velikih tema koje jedan od najtalentiranijih dramaturga mlađe generacije Goran Ferčec obuhvaća svojim prvim romanom. Jedan od onih važnih i velikih romana koji postavljaju stvarna pitanja, ali ne nude odgovore, već potragu za njima.

3. Corpus delicti - Juli Zeh, Distopijski roman jedne od najboljih i najprevođenijih suvremenih njemačkih spisateljica postavlja pitanja o pravu na privatnost, slobodi izbora, otporu i pobuni protiv sistema. Corpus delicti istodobno je znanstvena fantastika, sudska drama i vrstan triler, ali prije svega moćna proza o čežnji za slobodom.

4. Rimovanje života i smrti - Amos Oz, Kakvu magičnu moć posjeduje pisac? Zašto mu vjerujemo? Kako on piše? Kako nastaju priče? U vremenski sažetom romanu Amos Oz, jedan od najcjenjenijih suvremenih pisaca, bavi se nekim vječnim pitanjima koja su u srži književnosti i jednostavno, lagano, ali i promišljeno govori o umijeću pisanja i vezi između života, smrti i književnosti.

5. Autoportret s torbom - Semezdin Mehmedinović, kombinacija finih, minucioznih crtica o svakodnevici i crteža nastalih na koljenima, u vožnji podzemnom željeznicom, jedinstvena knjiga koja pomiče granice onoga što se smatra autobiografskim pismom

6. Po nalogu očeva - Oliver Bottini, Izvrstan spoj kriminalističke priče i ozbiljnog romana s pomno razrađenom radnjom i iznimno dobro nijansiranim likovima. Napet, duhovit i moćan krimić o osobnoj i kolektivnoj krivnji, o izgonu i odgovornosti i o pitanju – što je domovina?

7. Paralelne pripovijesti - Péter Nádas, Dvadesetostoljetna povijest srednjoeuropskih naroda – Mađara, Židova, Nijemaca i Roma – u romanu neslućene dubine i širine, romanu koji je nastajao osamnaest godina i koji je čudesno stvarniji od života samoga.

8. Nagađanja o Jakovu - Uwe Johnson, U središtu je romana mladić razapet između suprotstavljenih ideologija dviju njemačkih država u pedesetim godinama 20. stoljeća. Riječ je o iznimnom književnom svjedočanstvu poslijeratnoga podijeljenog svijeta. Suvremeni klasik koji stoji na granici između dviju država i dvaju blokova moći, veliki roman 20. stoljeća koji je jednako aktualan i danas.

9. Braća Sisters - Patrick deWitt, Crnohumorni vestern koji je bio u najužem izboru za nagradu Man Booker 2011., fascinantna priča o častohleplju, zlatnoj groznici i maloj vrijednosti ljudskih života na Divljem zapadu.

10. Dunav - Claudio Magris, Dunav je nesumnjivi klasik talijanske i svjetske književnosti, knjiga koja živi i meandrira, u kojoj se zrcale rijetko viđena erudicija Claudija Magrisa kao i besprijekoran poetični stil najboljeg esejista današnjice.

12. Riječ Božja - Kari Hotakainen, Skandinavska kombinacija psihološke drame i romana ceste. Od idiličnog početka do završnog obrata ovo zanimljivo djelo jednog od najvažnijih suvremenih finskih pisaca izvrstan je prikaz današnjeg svijeta i njegovih mana, ali i poneke vrline.

13. Himba - Monaldi & Sorti, Nevjerojatna životna pustolovina čovjeka koji će se uspeti među najpronicavije europske umove i postati prijatelj papa, kneževa i kraljeva te upravljati velikim političkim događajima svojega vremena u još jednom hit-romanu najpoznatijeg spisateljskog para na svijetu.

14. Vedri dani - Zsuzsa Bánk, Dvadeset godina odrastanja, promjena, vedri ljetni dani i tmurni zimski, život u provincijskom njemačkom gradiću i Vječnom Gradu, laži, prevare, izdaje, male sreće, velika nadanja, veselja, slavlja, ljubavi… Zsuzsa Bánk, proslavljena njemačka spisateljica, u svom romanu Vedri dani opisuje život u njegovoj punini.

15. Gozba Johna Saturnalla - Lawrence Norfolk, Uzbudljiv, bogat i senzualan roman o Johnu Saturnallu, siročetu koje se od kuhinjskog momka uzdiže do najvećega kuhara svoga vremena. Stranice burne engleske povijesti John će ispisati na svoj način – hranom, a u kuharici njegova života naći će se mjesta za godine obilja i godine rata, za veličanstvene bankete i stratišta. Briljantna, eruditska priča o kuhanju i vještičarenju.

Fraktura, akcija od 15.02. do 15.03.2018. | Author: Fraktura Fraktura

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.