Kultura
345 prikaza

Prema nepoznatom Bergmanovom scenariju snimit će se film

Ingmar Bergman
Wikipedia
Scenarij "64 minute s Rebeckom" napisan je 1969.

Nepoznati scenarij Ingmara Bergmana pretvorit će se u filmNepoznati scenarij koji je napisao Ingmar Bergman za suradnju s Fedricom Felinijem i Akirom Kurosawom u film će pretvoriti švedska redateljica Suzanne Osten, piše list Dagens Nyheter.

Scenarij "64 minute s Rebeckom" napisan je 1969., ali do suradnje trojice slavnih redateljanikada nije došlo. Tekst je bio neotkriven do ranih 2000-tih kada je Bergman donirao svoju kolekciju zakladi koja čuva i štuje njegov rad.

Brojni Bergmanovi scenariji nikada nisu pretvoreni u film, ali "64 minute s Rebeckom" ostao je nepoznat čak i najvećim poznavateljima, kažu u Bergmanovom institutu.

Tekst će se premijeru doživjeti kao radio drama 6. studenga prije nego što se snimi film čija se premijera planira za 2018., na 100. obljetnicu Bergmanova rođenja.

Bergman, koji je generaciju filmaša nadahnuo filmovima o moralu i seksualnoj frustraciji uključujući "Divlje jagode", "Krici i šaputanja" i "Fanny i Alexander", umro je 2007.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.