Kultura
302 prikaza

Nema šale s Claire: Evo kako se izborila za istu plaću kao i Kevin Spacey

Kuća od karata
Netflix
Robin Wright požalila se da zarađuje manje od svog partnera u popularnoj seriji Kuća od karata

Popularna serija Kuća od karata ima dva nevjerojatno složena i manipulativna glavna lika - Francisa i Claire Underwood. U ulogama su se našli sjajni Kevin Spacey i Robin Wright

Na ekranu, par dijeli zapanjujuću kemiju, oboje drže svoje strane, a u posljednjoj sezoni smo vidjeli i kako to izgleda kada se okrenu jedan protiv drugoga.

via GIPHY

Bilo bi teško tvrditi da je jedan Underwood važniji za priču od drugoga, no producenti to u početku nisu razumjeli.

"Ne postoji puno filmova gdje su muškarci i žene jednaki. A u Kući od karata jesu", rekla je Wright.

Nažalost, iako Wright i Spacey dijele glavne uloge, studio nije htio platiti glumicu koliko i njenog partnera u seriji.

"Rekla sam im da želim zarađivati isto koliko i Kevin. Gledala sam statistike za lik Claire Underwood koje su pokazale da je Claire popularna kao i Frank, a ponekad i popularnija. Otišla sam producentima s tim podacima i rekla im da želim povišicu, te da ako ne pristanu da ću javno objaviti koliki su nam honorari. Na kraju su se složili i dali mi isti iznos kao i Kevinu", objasnila je Wright.

I Wright i Spacey pojavili su se u 52 epizode ove serije, a oboje su i režirali pojedine epizode.

Wright nije jedina koja je javno progovorila o nejednakim plaćama u Hollywoodu. Jennifer Lawrence je prošle godine napisala otvoreno pismo u kojem zahtjeva da se žene u industriji plaća jednako kao i muškarce, a Patricia Arquette je o ovom problemu progovorila tijekom preuzimanja Oscara. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.