Kultura
383 prikaza

Roman koji donosi svježinu dok traju ljetne žege

Irska kraljica romantičnih priča vratila se s još jednom uspješnicom o čarobnoj ljubavi koja pronalazi svoj put

Kad je 2002. sa samo 21 godinom napisala bestseler “P.S. Volim te”, nitko nije znao da je Ahern kći bivšeg irskog premijera. Kad se to pročulo zavladale su zavjere na račun njezine literalne slave. Tračalo se kako nije sposobna napisati takvu uspješnicu. Jedna je od teorija bila i da je knjigu napisala njezina majka.

Dvanaest godina poslije i s napisanih desetak ljubića nitko joj ne može osporiti da je kraljica romantičnih priča. Ahern prije svega stvara “deklarirano light” literaturu. Dakle, ni ona, kao ni publika, ne smatraju da je to remek-djelo. Ali mnogi koji vole zaviriti u ljubavlju ispunjen svijet, nakon što pročitaju bilo koji njezin roman, vraćaju se u knjižnicu ne bi li pronašli još koje djelo. Ni u Hrvatskoj joj popularnosti ne manjka. To se vidjelo po redovima kad je prije nekoliko godina posjetila Zagreb i potpisivala fanovima romane. 

Radnja “Knjige sutrašnjice” prati peripetije razmažene Tamare Goodwin. To jest kao i uostalim djelima Ahern govori o čarobnoj ljubavi koja uvijek, baš uvijek, pronalazi svoj put. Roman je to koji je idealan za čitanje dok traju ljetne žege jer stilskom lepršavošću rasterećuje i unosi svježinu.

Knjiga sutrašnjice, Cecelia Ahern, Profil/24sata. Prevela: Petra Mrduljaš Doležal 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.