Kultura
745 prikaza

Što vaša omiljena vrsta romana govori o vašoj osobnosti?

Djevojka čita u knjižnici
Thinkstock
Svatko tko baci pogled na vašu policu za knjige vjerojatno će brzo otkriti koja je vaša najdraža vrsta romana, ali i kakvi ste zapravo vi

Svi bismo se trebali voditi mišlju da je manje bitno što čitamo dokle god čitamo. Dakle, bez obzira veseli li vas znanstvena fantsatika ili ljubić, nemojte se zamarati time što drugi misle, nego samo uživajte.

Ono u čemu uživate definitivno puno toga govori o vama, jer vas knjige mogu oblikovati, pa je normalno da puno toga o svijetu i ponašanju učite iz glavnih likova iz omiljenih knjiga, bilo da je riječ o vilama, izvanzemaljcima ili običnom čovjeku punom mana.

Dakle, zgrabite omiljenu knjigu i otkrijte što vaša najdraža vrsta romana kaže o vama...

Klasici

Pročitali ste (i opet ćete) sve klasike. Jane Austen, Sylvia Plath, Ernest Hemingway i John Steinbeck vaša su omiljena ekipa. Vi ste bili jedan od klinaca u školi koji bi uvijek pročitao lektiru i uživao u njoj. Volite dobro upoznati jednu osobu, umjesto da površno poznajete više njih. Uživate u svakodnevnim sitnicama i svjesni ste njihovih vrijednosti.

Fantastika

Radije čitate o velikim i kompleksnim stvarima, gdje možete pustiti maštu da buja. Od djetinjstva ste bili zainteresiraniji za mitologiju od drugih stvari. Vi ste sanjar koji u školi ili na poslu češće razmišlja o svojoj velikoj sljedećoj avanturi nego o tome što se trenutačno zbiva. Imate nekoliko najboljih prijatelja za koje ćete uvijek učiniti sve na svijetu.

Povijesni romani

Volite čitati, ali volite i činjenice. Volite znati što će se sljedeće dogoditi i niste obožavatelj iznenađenja. Uvijek sve detaljno planirate, iako se povremeno 'bacite' i u spontane aktivnosti. Imate oko za detalje i često vas nazivaju perfekcionistom. Volite promatrati ljude i uživate u slušanju tuđih obiteljskih priča iz povijesti.

Dijete čita nešto na tabletu | Author: Thinkstock Thinkstock

Horori

Kao i Stephen King i vi vjerujete da bi svi trebali čitati više horora. Ne plašite se lako i gotovo da ste ovisni o adrenalinskom 'šutu'. Među prijateljima, vi ste onaj koji će uvijek biti spreman za avanturu i rizične pothvate. Sjajno prepričavate priče, i lako ćete prestrašiti druge svojom maštom.

 

Fikcija

Radije čitate o svakodnevnim problemima s kojima se možete poistovjetiti. Volite učiti o drugim ljudima, te često izmišljate u glavi priče o strancima pored kojih prođete na ulici. Sve duboko promišljate, a kad je riječ o rješavanju problema, pravi ste profesionalac. Gledate na svoj život kao na film, te se uvijek pitate kamo će vas odvesti sljedeća komplicirana situacija.

Krimići

Nakon što ste pročitali knjigu 'Nestala', tjednima niste mogli prestati razmišljati o njoj. O skandinavskim piscima da i ne pričamo. Sjajno 'čitate' znakove, pa nitko ne želi s vama u društvu gledati 'Igru prijestolja', jer uvijek sve otkrijete prije kraja epizode. Na život gledate kao na veliki misterij i uvijek tražite širu sliku iza svega. Malo ste tiši od ostalih, ali to je samo zato što uživate u tome da i sami budete misterij drugima.

Publicistika

Uvijek imate najnoviju autobiografiju prije drugih. Sjajno slušate i uživate u upoznavanju drugih ljudi, zajedno s njihovim čudnim navikama i anegdotama. Često tražite nove načine kako poboljšati sebe i živote ljudi oko sebe. Volite činiti velike stvari za druge zato što i sami želite živjeti veliki život kojeg ćete jednog dana moći drugima prepričavati.

Ljubići

Za vas, ni jedna knjiga nije sjajna ako u njoj nema i velike ljubavne priče. Volite sve od Bridget Jones do gospodina Grayja, kao i ono između. Strastveni ste i rado ćete se dodatno potruditi kako bi zadovoljili osobu koju volite. Također, uvijek uspijete naći pozitivnu stranu života, čak i kad ste 'na dnu'. Nemate velika očekivanja kad izlazite u potrazi za 'drugom polovicom', ali ste također prilično talentirani kad je riječ o zavođenju bilo koga tko pogleda u vašem smjeru.

Znanstvena fantastika

Volite čitati o svemirskim avanturama i događajima iz budućnosti, zamišljajući kako bi svijet jednog dana mogao izgledati. Kad ste bili dijete, niste se uvijek najbolje snalazili u društvu, jer ste bili s 'glavom u oblacima', umjesto o dosadnim stvarima koje su se u tom trenutku odvijale oko vas. Često imate sjajne ideje, iako niste uvijek dovoljno odvažni da ih podijelite s drugima. Pametni ste i svi oko vas znaju da ako ikad dođe do apokalipse, vi ćete biti ti koji će uspjeti preživjeti, piše Bustle.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.