Kultura
255 prikaza

Umjetnici izlažu maske za pomoći bolničkoj školi u Klaićevoj

Izložba umjetničkih maski u Klovićevim dvorima
1/6
Klovićevi dvori
Maske vrhunskih umjetnika umjetnička su djela kojima će se prikupiti donacija bolnici

Koliko god bila riječ o maskama, jasno je da je riječ o umjetničkim djelima. Maske koje su izradili renomirani slikari, kipari i kostimografi bit će izložene na posebnoj humanitarnoj izložbi u Klovićevim dvorima, i to u petak 24. veljače od 19 sati. Maske koje će biti izložene izradili su Dimitrije Popović, Paulina Jazvić, Nenad Vorih, Dalibor Stošić, Saša Šekoranja, Denisa Pecotić, Martina Grilić, Miljenko Bengez i drugi, ukupno 15 umjetnika.

Do otvorenja izložbe očekuje se da će se akciji pridružiti još i više umjetnika. Sav novac koji će se prikupiti humanitarnom izložbom u Klovićevim dvorima, organizatori iz Rotary kluba Zagreb Agram donirat će "Školi u bolnici" Klinike za dječje bolesti u Zagrebu.

O nastavi koja se redovito održava za djecu školske dobi u bolnici u Klaićevoj već je pisao 24sata. Školu godišnje pohađa između 1700 i 2000 učenika, kojima nastavnici imaju misiju, pružiti im najbolje obrazovanje, te i njima i roditeljima pomoći da nastave život.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.