Kultura
2719 prikaza

Walking Dead - 10 stvari koje sigurno ne znate

Scena iz serije The Walking Dead
AMC
Neki su likovi ubijeni 'prije roka', neki su posebno osmišljeni, a malo je nedostajalo da ovo uopće ne bude serija o zombijima

O seriji Walking Dead znamo puno toga, a jedna je stvar je da to je najbolja 'kanibalska' serija ikad. No, čak ni najzagriženiji fanovi ne znaju sve, a mi vam donosimo neke od najzanimljivijih i malo poznatih činjenica o AMC-jevoj 'zlatnoj koki'.

Seriju je odbio HBO jer ima previše nasilja

Walking Dead | Author: AMC AMC
U HBO-u, kući koja je stvorila Igru prijestolja u kojoj trudnicu nožem izbodu nasmrt, scene silovanja su uobičajene, golim rukama gnječe glave, imaju Ramsaya Boltona itd... smatrali su da je Walking Dead previše nasilna serija za njihove gledatelje. Bili su čak i skloni uzeti seriju, ali su tražili od producenata da značajno smanje količinu nasilja u seriji. AMC je tako stvorio pravu karijeru od serija koje je HBO odbacio, jer su prije Walking Deada odbili Breaking Bad i Mad Men. 

Logo serije od prvog dana "propada"

Walking Dead | Author: AMC AMC
Nakon toliko puno sezona većina gledatelja vjerojatno više ni ne gleda najavnu špicu, koja samo na prvu godinama izgleda isto. Špica se kroz godine dosta promijenila. Iz prve sezone su nestale slike Shanea i Lori, kao i simbolični predmeti poput satova, policijske značke, a s vremenom su dodavani novi detalji. Ono što je posebno zanimljivo je promjena glavnog loga serije, koji je s godinama postao tamniji, zlokobniji i oštećen po rubovima. Logo je tako pametno iskorišten da sa svojim "propadanjem" simbolizira i propadanje društva.

TV kuće su tražile da to bude "zombi kriminalistička serija"

Walking Dead | Author: AMC AMC
Prije nego su tvorci serije došli do AMC-ja, osim HBO-a obišli su niz drugih TV kuća i svaka je imala posebne zahtjeve što žele od serije. NBC je uvjetovao da će uzeti seriju ukoliko iz nje izbace zombije. Taj je prijedlog srećom propao, ali je uslijedila još ridikuloznija. Serija je trebala biti kriminalistička serija sa zombijima, nekakav 'bastard' između Zakona i Reda i CSI-ja, ali sa zombijima. Svaki tjedan su Rick i ekipa trebali rješavati zločine u koje su bili umiješani zombiji.

Dale je sam tražio da ga ubiju

Walking Dead | Author: AMC AMC
Kao što smo primijetili, producenti seriju nemaju nikakvih problema s ubijanjem glavnih likova, a navodno ni oni sami ne znaju puno unaprijed koga će sve ubiti. Međutim, čak se i oni sami iznenade koga sve moraju maknuti, kao kada je Jeffrey DeMunn, glumac koji je glumio Dalea sam od njih tražio da maknu njegov lik iz serije, jer se naljutio nakon što je usred druge sezone tvorac serije Frank Darabont, njegov dobar prijatelj, dobio otkaz. I tako su umjesto da onaj Carlov "ljubimac šetač" ubije Hershela, što je bila originalna ideja, odlučili su da ubije Dalea. Mislilo se kako će serija dosta izgubiti s odlaskom Dalea, koji je bio nekakva moralna vertikala grupe, ali tu je rupu jako dobro popunio Hershel.

Daryl je posebno smišljen lik za Normana Reedusa

Walking Dead | Author: AMC AMC
Istinski fanovi Walking Deada znaju da lik Daryla u stripu ne postoji i da je napravljen posebno za seriju. Daryl je jedan od najpopularnijih likova, a smišljen je zato jer je Norman Reedus fenomenalan. Naime, Reedus se prijavio na audiciju za ulogu Merlea Dixona, koji također ne postoji u stripu, ali je ulogu dobio Michael Rooker. Robert Kirkman je bio toliko oduševljen Reedusom, da je stvorio Merlevog brata Daryla kako bi Reedus mogao biti dio serije.

Carol je trebala umrijeti umjesto T-Doga

Walking Dead | Author: AMC AMC
Nije bilo predviđeno da T-Dog umre već u trećoj sezoni, već je Carol trebala biti ta koju je trebala zadesiti njegova sudbina. Producenti su ipak odlučili da to bude T-Dog jer je glumac IronE Singleton koji ga je glumio naprosto svima na setu išao na živce i nitko ga nije mogao smisliti. Stalno je kasnio na snimanja, imao je izrazito negativan stav prema svemu u seriji i producenti su to riješili tako da su umjesto Carol ubili T-Doga.

Henry Rollins bio je inspiracija za lik Negana

Walking Dead | Author: AMC AMC
Negan je psihopat i po mnogima najokrutniji lik u seriji. Ali, ono što je producentima uspjelo je da čak i Negan ima određenu dozu šarma. Da bi takvog lika stvorili morali su ga po nekome napraviti. Nema sumnje da je Jeffrey Dean Morgan savršen za ovu ulogu, ali mnogi bi htjeli da je ulogu ipak dobila osoba po kojoj je Negan napravljen, a to je rocker i punker Henry Rollins.

Thomas Jane je zamalo dobio ulogu Ricka Grimesa

Walking Dead | Author: AMC AMC
Postoji nekoliko stvari koje sigurno ne znate o  Andrewu Lincolnu, koji glumi Ricka. Njegov južnjački naglasak je za početak lažan, jer je Lincoln iz Velike Britanije i njegovo pravo ime je Andrew Clutterbuck. Frank Darabont je za ulogu Ricka želio Thomasa Janea, s kojim je radio na filmu The Mist. Međutim, kada se Andrew Lincoln pojavio na audiciji, više nitko nije spominjao Janea.

Izvor zaraze nikada neće biti otkriven

Walking Dead | Author: AMC AMC
Robert Kirkman je na panelu New York Comic Cona ove godine potvrdio dašto god se dogodilo, nikada neće biti otkriven izvor zaraze u stripu. To možda ne znači i za seriju, koja je već više puta potpuno skrenula od priče u stripu, a i sam Kirkman je rekao da serija neće završiti isto kao i strip. U seriji je doduše jednom i "zagaženo" u područje otkrivanja tajne zaraze, a to je bilo u prvoj sezoni kada je Rickova grupa upoznala doktora Edwina Jennera koji je Ricku otkrio da je cijela planeta zaražena. Kirkman je jednom prilikom priznao da bi volio da to nije bilo otkriveno i da žali zbog cijele finalne epizode prve sezone.

Carl na setu ima dublera - ženu koja ima 31 godinu

Walking Dead | Author: AMC AMC
Ako vam se ikad učinilo da je Carl malo ženskast, niste bili sasvim u kriv, jer Carl povremeno i jest žena. Carl, odnosno glumac Chandler Riggs kao i ostatak ekipe često koriste dublere na snimanju, što baš i nije čudno obzirom da količinu "smrtonosnih" scena u seriji. Riggsov dubler je Emily Brobst, koja ima 31 godinu, dok mu je dublerica u ranijim sezonama bila Savana Jade Wehunt, koja je u ranim dvadesetim godinama i u četvrtoj je sezoni glumila 11-godišnju zombi kćer zloglasnog Governora.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.