Life
1483 prikaza

12 najopasnijih američkih zatvorskih bandi

Zatvor
Youtube
Hladnokrvna ubojstva dvojice teksaških tužitelja i njihova sumnjiva poveznica s arijskim bratstvom u Texasu, doveli su zatvorske američke bandu u središte pozornosti

Populacija u američkim zatvorima «eksplodirala» je zbog narko rata. Ironično, ali te grupe trguju gorivom i unutar zatvorskih ćelija. Business Insider je prikupio informacije Ministarstva pravosuđa, ali i stručnjaka za bande Roberta Walkera te su sastavili listu od 12 najopasnijih zatvorskih bandi u Americi.

Barrio Azteca (2000 članova)

Jedna od najopasnijih američkih zatvorskih bandi, najaktivnija je u teksaškim zatvorima, ali i u zajednicama jugozapadnog Texasa i jugozapadnog Novog Meksika.

Članovi su često povezani s meksičkim narko-kartelima, a glavni izvor prihoda dolazi im od krijumčarenja droge, kokaina i marihuane iz Meksika u SAD gdje se distribuira s obje strane, u i izvan zatvorskog sustava.

Bandu se povezuje s imigracijskim krijumčarenjem, paležom, napadima, auto krađama, provalama, iznudama, zastrašivanjem, otmicama, pljačkama i oružanim nasiljem.

Black Guerilla Family (Crnogerilska obitelj) (oko 1000 identificiranih članova plus suradnici)

Zatvor | Author: Youtube Youtube

Još 1966. godine osnovao ju je Crni pantera George Jackson u zatvoru u Kaliforniji. Jako dobro organizirani s vrhovnim vođom i upravnim odborom. Banda je primarno djelovala na teritoriju Kalifornije i Marylanda s ciljem promocije anti vladine filozofije.

Prihodi ove grupe dolazili su od distribucije kokaina i marihuane koju su dobivali od lokalnih meksičkih narko krijumčara, ali su također uključeni i u auto krađe, provale, pucnjave i ubojstva.

Dead Man Incorporated (370 članova plus na stotine suradnika)

Tri zatvorska cimera osnovala su ovu bandu 1980-ih u Marylandovu Odjelu za ispravke. Jedan od trojice osnivača, Perry Roark, pokušao se priključiti Black Guerilla Familyu, ali su ga odbili pa je osnovao vlastitu bandu.

2006., vođa je rekao članovima da započnu regrutaciju u Virginiji i napao policajce kako bi upao u sistem. Dead Man je tako počeo gutati manje bande i sada su jedna od najvećih zatvorskih skupina u Marylandu.  

Banda je upletena u naručena ubojstva, zastrašivanja, nasilje i distribuciju droge.

Neta (7000 članova u Puerto Ricu i 5000 u SAD-u)

Zatvor | Author: Youtube Youtube

Jedna od najvećih i najnasilnijih bandi u Americi, Neta ima svoje podružnice s obje strane, unutar i izvan zatvora u 36 gradova i devet saveznih država (uglavnom na sjeveroistoku).

Do novca dolaze distribucijom kokaina u prahu i cracka, heroina, marihuane, a u manjoj mjeri i LSD-a, ekstazija, metamfetamina i PCP-a. Njezini članovi su, također, umiješani u napade, auto krađe, provale, pucnjavu, iznude, napade na kuće, pranje novca, pljačke, oružje, krijumčarenja eksplozivom i zastrašivanju svjedoka.

Hermanos de Pistoleros Latinos (1000 članova)

Ovo je latino banda s oko 1000 zatvorskih članova koja je osnovana u blizini Laredoua u Teksasu 1980-ih. Funcioniraju, također, na području nekoliko gradova u Meksiku, najviše u Nuevo Laredou. Održavaju bliske veze s meksičkim narko kartelima, a umiješani su u velika krijumčarenja kokaina i marihuane iz Meksika u SAD za distribuciju.

2007. godine članovi HPL-a osuđeni su za veliku krađu narkotika iz McAllena u Teksasu, ali i trgovinu i preprodaju droge.

Public Enemy Number One (Državni neprijatelj broj 1) (500 članova)

Zatvor | Author: Youtube Youtube

Jedna je od najbržerastućih «moćnih bijelih» zatvorskih bandi SAD-a koji ima svoje podružnice na obje obale i jugu. Svoju moć pojačali su udruživanjem s Arijevskim bratsvom i nacističkim Low Ridersima.

Članovi PEN 1, kao i mnoge druge bijele nadmoćne skupine, guraju metamfetamin. Sudjeluju u otmicama, pokušajima ubojstva, ubojstvima, auto krađama, provalama i krađama identiteta.

Meksička mafija poznata i kao La Ema (400 članova i 1000 suradnika)

Osnovana je u meksičkom zatvoru 1950-ih, ima oko 400 članova koji slijede stroga pravila. Sastoji se uglavnom od amričkih Meksikanaca koje su prethodno pripadale južnokalifornijskim uličnim bandama, a La Eme je moćna kalifornijska banda.

Kontrola kockanja i prostitucija unutar zatvorskog sistema, čine im glavninu prihoda, pored iznuđivanja narko distributera izvan zatvora i distributera meta, kokaina, heroina, marihuane u zatvorima te na ulicama.

Njezini članovi vrlo su tijesno povezani s meksičkim kartelima.

Nazi Low Riders (1000 do 5000 članova)

Riječ je o bijeloj supernacističkoj bandi koja funcionira u zatvorima i zajednicama diljem Pacifika i jugozapadnim krajevima.

Povijest većine članova vezana je uz ulične banditske aktivnosti i zlouporabu droge i nešto manjim količinama heroina i marihuane.

NLR je također umiješana u oružane pljačke, napade, napade smrtonosnim oružjem, ubojstvima i pokušajima ubojstava, prijevarama, pranjem novca, zastrašivanjem svjedoka i osvetom svjedoka.

Mexikanemi, poznatija kao i teksaško-meksička mafija (2000 članova)

Zatvor | Author: Youtube Youtube

Poznati i kao teksaško-meksička mafija, Mexikanemi su osnovani ranih 1980-ih u teksaškim zatvorima, a većina njezinih članova su meksičke nacionalnosti ili meksički Teksašani.

Povezuju se s velikim narko krijumčarenjem koji uključuje kokain, heroin, tablete ekstazija, marihuanu i metadon na jugozapadu, posebice u Teksasu.

Njezini članovi povezani su s meksičkim kartelima, posebice s paravojnom grupom Los Zetas.

Nuestra Familia (250 članova i 1000 suradnika)

Izuzetno nasilna banda nastala u kalifornijskom zatvorskom sustavu. Podređeni su Nortenosu, koji se sastoji uglavnom od meksičko-američkih gangstera iz srednje i sjeverne Kalifornije, a broje više od 1000 članova.  

Novac im stiže od iznuda kao i distribucije kokaina, heroina, marihuane i metamfetamina u pacifičkom zatvorskom sustavu kao i izvan zajednice. Umiješani su, također, u ubojstva i pljačke.

Teksaški sindikat (1300 članova i 10.000 suradnika)

TS čine najvećim dijelom meksičko-američki zatvorenici koji su ga osnovali u kalifornijskom zatvoru Folsom ranih 1970-ih, a direktno su odgovorni Arijskom bratstvu i meksičkoj mafiji.

Aktivni su s obje strane američko-meksičke granice u krijumčarenju velikih količina marihuane i hrpe kokaina u prahu, heroina i metamfetamina iz Meksika u SAD, za distribuciju u i izvan zatvora.

Zatvor | Author: Youtube Youtube

Kao i Mexikanemi, povezani su s Los Zetasom. Uključeni su u krijumčarenje droge, iznude, prostituciju, zaštitu, ilegalno kockanje i naručena ubojstva.

Izdani ili uvjetno pušteni članovi predaju 10 posto poreza od cijelokupnog iznosa novca ostvarenog izvan bande za one koji su unutar.

Arijsko bratstvo (20.000 članova)

Ovi nasilna grupa broji oko 20.000 članova u i izvan zatvora. U savezništvu su s La Emeom od kada imaju zajedničkog neprijatelja u Black Guerilla Familyu.

AB primarno djeluje na jugozapadnom dijelu i regiji Pacifika u SAD-u, ali je njihov doseg širok, jer FBI procjenjuje da bandu čini manje od jedan posto zatvorske populacije koja je odgovorna za više od 18 posto ubojstava u zatvorima.

Glavni prihodi im dolaze od distribucije kokaina, heroina, marihuane i metamfetamina u zatvorima, ali i na ulici.

Ne treba ih miješati s Teksaškim arijskim bratstvom koja je posebna grupa osnovana u teksaškim zatvorima, a koji su odbili ulazak u AB.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.