Kod nošenja salate na posao za objed, većina će ljudi posegnuti za plastičnim kutijicama, no zapravo je puno praktičnije spakirati omiljenu salatu u staklenu teglu. Na taj način možete spakirati i dressing za salatu te duge željene sastojke bez da se sve promiješa na putu do posla i salata "uvene" do vremena kad ćete je jesti. Pravilo je jednostavno - na dno stavite dressing, a salatu gore. Budući da staklenka ima poklopac, sve što trebate je dobro protresti je i možete ručati kao da je salata ovaj tren spravljena.
Kod jedenja salate s tacosima, tortiljama ili pak sendvičima, većina ljudi griješi tako da salatu stavlja unutra, osobito ako je riječ o toplim varijantama tog jela. Onda salata uvene, a i ne samo to - sav nadjev voli iscuriti. U tome vam može pomoći salata tako da uzmete jedan velik list ili nekoliko njih i omotate sendvič, tacos ili tortilju. Ne samo da će salata biti svježija, već će spriječiti curenje sastojaka.
Kod pripreme hrenovki za hot dogu na grillu, najčešća je pogreška samo ih staviti na rešetku da se peku, jer se njihovim rezanjem u obliku spirale toplina ravnomjerno širi hrenovkom pa će one svugdje biti jednako pečene te ukusnije.
Imate li ostatke pizze od jučer, ona i dalje može biti ukusna, no samo ako je dobro zagrijete. Većina ljudi će je jednostavno ubaciti u mikrovalnu pećnicu, no to nije dobro jer će se tijesto navlažiti te će izgubiti svoj prepoznatljiv, hrustavi okus. Jedan od načina na koji to lako možete postići je staviti pizzu u tavu i zagrijati je kratko, dok se sir ne rastopi. Druga opcija je staviti pizzu u pekač za vafle ili tople sendviče ako ga imate.
Pogledajte video s još korisnih savjeta: