Life
2595 prikaza

7 bizarnih načina opijanja: Šmrkanje, tamponi...

Tinejdžeri koji se pripremaju piti alkohol
Themoviedb.org
Najčešće se radi o klincima koji žele što brži efekt alkohola, a tamponima natopljenim u žestice koje guraju u anus, ili pak kapanjem pića u očne jabučice riskiraju svoje zdravlje

Velik broj ljudi voli uživati u inhibirajućim efektima alkohola, no među njima postoje oni koji do toga ne žele doći klasičnim načinom - prinošenjem čaše ustima i pijenjem. Bilo da je riječ o tome što im se ne sviđa okus, ili pak smatraju da će im pijenje oduzeti previše vremena - a oni žele nešto bržeg efekta, domišljatost u alternativnim načinima alkoholiziranja je ponajprije bizarna.

Dok pijemo alkohol, od deset do 15 posto se apsorbira preko želuca, dok se ostatak apsorbira u crijevima. No, to nisu jedina mjesta gdje se alkohol može apsorbirati, već je moguće ciljati na bilo koju vlažnu sluznicu gdje su kapilare blizu površini. Budući da taj alkohol zaobilazi probavni sustav, on znatno brže i jače utječe na njega. Ipak, takav prečac alkohola do krvotoka nikako nije dobra ideja, a nažalost je sve popularniji kod mladih.

Stručnjaci upozoravaju kako to može biti smrtonosno jer tijelo ima dobar mehanizam kojim se bori protiv trovanja viškom alkohola, a ovako se on sabotira.

1. Ušmrkavanje

Ovo je nedavno bio velik trend kod mladih u Velikoj Britaniji, ali iskušavaju ga mladi diljem svijeta. Često nakon ušmrkavanja veće količine žestokog pića dolazi do trenutnog padanja u nesvijest, a liječnici upozoravaju kako je iznimno opasno, a i može oštetiti sluznicu nosa. Pogledajte video i nipošto ne isprobavajte kod kuće:

2. Inhaliranje

U čast ovom načinu alkoholiziranja čak je i izumljen Alkohol bez tekućine ili AWOL. Funkcionira tako da u uređaj stavite piće po izboru, on ga pretvori u alkoholnu paru koja se potom inhalira. Ono što je još bizarnije je da se ova metoda reklamirala kao bezkalorično alkoholiziranje za one koji žele ostati mršavi. Neki su otišli toliko daleko da su osmislili vlastite metode inhaliranja.

3. Upijanje kroz usta

Ideja se temelji na tome da u usta treba uzeti gutljaj jakog alkohola, ali ga nipošto ne gutati već pustiti da se on ubije kroz sluznicu usta. Ipak, da bi se osjetio efekt alkohola, u ustima bi ga bez guzanja trebalo držati satima, a ako se koristi žestok alkohol tada će sluznica i jako peći.

4. Nalijevanje u anus

Ova je metoda popularna na američkim koledžima i poslala je mnoge tinejdžere u bolnicu, ali i mrtvačnicu. Ta je, za većinu gnjusna tehnika, napravljena kako se ne bi "osjetio alkohol u daju", ali i još važnije - s manjom se je količinom moguće alkoholizirati. Uključuje osobu koja leži na leđima s koljenima u zraku s crijevom spojenim na anus. Iznimno glup i opasan način alkoholiziranja, koji povećava koncentraciju u krvi za duplo do troduplo.

5. Tamponi

Najčešće se radi o umakanju tampona u votku ili sličan žestoki alkohol, a potom umetanje u anus ili čak vaginu, a popularno je bilo među ruskom mladeži.

6. Kapanje u oko

Metoda koja već po samom naslovu zvuči bolno, ona to uistinu i jest. Alkohol u oku se apsorbira, ali i nevjerojatno peče. Naravno, može uzrokovati trajno oštećenje oka i očnog živca.

7. Injekcija alkohola

Ovo je svakako najužasavajući način kojima se neki doista alkoholiziraju, kao i sulud. Slavni primjer je Steve iz Jackassa koji je preko infuzije "uzeo" pet doza votke. U svakom slučaju, rizici su oštećenje vena, infekcija, unutarnje krvarenje i smrt.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.