Klimatske promjene produljuju cvjetanje biljaka, a samim time i širenja peludi zbog čega Američka akademija za alergije, astmu i imunitet tvrdi kako će se sezona alergija produljiti i na listopad. Simptome mogu ublažiti luk i češnjak koji obiluju kvercetinom, flavanoidiom koji djeluje kao antihistaminik tj. tvar koja blokira alergijsku reakciju. No, s druge strane, alergičari trebaju izbjegavati kivi koji će pojačati njihove simptome.
Brokula
Ona je baš kao i češnjak pomaže u ublažavanju simptoma alergije tako što odčepljuje sinuse. Brokula je također bogata vitaminom C koji snižava razinu histamina, tvari koje uzrokuju alergijsku reakciju. Već 500 miligrama vitamina C ublažava alergije, a samo šalica sirove brokule sadrži oko 80 miligrama. Osim brokukle preporučuje se jesti cvjetaču i kupus.
Mrkva
Ona je bogata karoteonidima, spojevima koji djelotvorno ublažavaju alergiju. Istraživanja su potvrdila da ljudi koji jedu povrće bogato karoteonidima rijeđe pate od alergija nego drugi. Osim beta karotena koji se nalazi u mrkvi preporučuje se unositi i likopen te lutein. Najbolje je jesti rajčice i zeleno lisnato povrće.
Kelj
Slično kao i brokula, kelj odčepljuje sinuse čime ublažava šmrcanje i hunjavicu koja prati alergiju. Osim toga bogate je vitaminom A koji podiže imunitet i ublažava simptome. Istraživanja su potvrdila da ljudi koji imaju problema s manjkom vitamina A češće muče alergije i astma.
Bundeva
Ona je bogata vitaminom A i C te cinkom što je čini odličnim dodatkom u prehrani svih onih koji se bore s alergijama. Vitamin C snižava razinu histamina, a cink i vitamin A jačaju imunološki sustav.
Celer
Osim što pomaže kod visokog tlaka i kronične boli, celer ublažava simptome alergije. On djeluje protuupalno i obiluje vitaminom C. Preporučuje ga se jesti kuhanog na pari jer će se tako sačuvati svi važni nutrijeniti.