Life
15706 prikaza

Apokalipsa: Ovdje će preživjeti najbogatiji!

Bunkeri za apokalipsu
Terravivos.com
Scenarij sudnjeg dana pokrenuo je i pravi biznis izgradnje skloništa za preživljavanje

Bilo da će svijet pogoditi nuklerana katastrofa, pandemija bolesti ili zombi apokalipsa, vjerovatelji u mogućnost skorog sudnjeg dana mogu osigurati svoju budućnost - bunkerima.

Grupacija Vivos želi da ljudi budu pripremljeni, pa tako ta kalifornijska tvrtka gradi i održava masivna i utvrđena skloništa gdje bogataši mogu kupiti mjesto za sebe i svoje obitelji. Tamo će moći preživjeti katastrofu i izdržati sve dok neposredna opasnost ne prođe.

Novi projekt Vivos&Point najveća je privatna zajednica skloništa na svijetu, a u dosad izgrađenim objektima ima mjesta za 5000 ljudi te bunker izdržati ogromne udare.

Zavirite u modernu verziju Noine arke

Bunkeri za apokalipsu | Author: Terravivos.com Terravivos.com

 - Ovo je mjesto na kojem ćete htjeti biti kad se dogodi sranje - izjava je jednog od ulagatelja u skloništa.

Na imanju u američkoj Južnoj Dakoti nalazi se 575 bunkera izrađenih od betona ojačanog čelikom. Strukture su započele graditi Vojne snage inženjera 1942. kao vojne utvrde za skladištenje eksploziva i municije. Bunkeri su izgrađeni tako da mogu izdržati i sve moguće eksplozije iznutra.

Od 1967. kad je baza napuštena, bunkeri su ispražnjeni. Vivos je kupio pripadajući posjed 2016. te ga prenamijenio u "ultimativnu zajednicu skloništa".

Bunkeri su različiti po veličinama - od 8 metara u širinu do 18 i 25 metara u duljinu. U sklonište stane količina namirnica dostatna za život godinu dana.

Bunkeri za apokalipsu | Author: Terravivos.com Terravivos.com

Kupci prihvaćaju bunker "takav kakav je" bez kanalizacije, struje ili zračne ventilacije. Nakon što kupe bunker, mogu unajmiti izvođača radova ili pak kontaktirati Vivos da bi uredili svoj dom za apokalipsu.

Tvrtka procjenjuje da opremanje svakog skloništa zajedno s ojačanjem vrata s unutarnjim otvaranjem i zatvaranjem, podom, pohranom energije, grijačem za vodu i septičkim sustavom košta oko 12 tisuća dolara.

Dodatna i izborna gradnja, poput izrade soba i sličnog košta oko dodatnih 20-ak tisuća dolara. Potpunu procjenu troškova možete pogledati ovdje.

Bunkeri za apokalipsu | Author: Terravivos.com Terravivos.com

U svako sklonište komotno stane 10 ljudi, iako neki kupci mogu urediti vlastiti bunker kao luksuzni apartman samo za svoju najbližu obitelj, a LED ekrani bi mogli zamijeniti prozore i stvoriti dojam normalnog doma.

Bunkeri za apokalipsu | Author: Terravivos.com Terravivos.com

U ovakovom uređenju vidi se projekt trosobnog doma uključujući kuhinju, dnevnu sobu, ostavu i kućno kino.

Bunkeri za apokalipsu | Author: Terravivos.com Terravivos.com

Tko si može priuštiti, a kupci ovoga su vjerojatno među njima, unajmit će i osoblje koje se se brinuti o održavanju i ostalim oblicima podrške i obrane. Vivos se nađa kako se s izgradnjom objekta završiti do jeseni 2017.

Bunkeri za apokalipsu | Author: Terravivos.com Terravivos.com

Također, jedan bunker namjeravaju prenamijeniti u školu te prostor za treniranje. Ugovor na 99 godina zakupa bunkera košta 1000 dolara na godinu, uključujući i 25 tisuća dolara avansa. Vivos trenutno zaprima rezervacije i planira obilaske bunkera s potencijalnim kupcima u ožujku 2017. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.