Life
17479 prikaza

Bata i Boris pijani su visili s krova

Boris Dvornik i Bata Živojinović
screenshot/youtube
Bardovi tadašnjeg glumišta čekali su prijatelja da im donese viski, a u međuvremenu su se zabavili

Na 50. Filmskim susretima u Nišu isplivala je jedna priča iz 1971. godine, a ispričao ju je Vladan Živković, član Savjeta festivala i osoba koja iza sebe ima više od 70 snimljenih filmova. 

“To je jedna, tada za mene, bila stravična priča. Mislim da je to bilo 1971. godine. Je li to bio film "Most" Hajrudina Šibe Krvavca ili tako nešto, ali sve u svemu, stojimo gore na petnaestom katu hotela Ambasador gdje je bio bar. I stojimo, Boris Dvornik, Bata Živojinović, moj vjenčani kum Zoran i ja. I Bata u jednom trenutku kaže meni - "ajde mali, ti si najmlađi, idi donesi četiri viskija". Uđem unutra na šank, daju mi ih na tacni", počinje priču Živković. 

Kada se vratio s pićima, tamo je bio samo Zoran, koji je izgledao vrlo prestrašeno. 

"Stajao je zaćuđen i samo je šutio. Čuo sam glasove, ali bio je sam. Pitam ga gdje su ova dvojica, a on šuti. Međutim, po glasovima čujem da su tu negdje i pratim otkud dolaze. Pijana posla. Njih dvojica su se svojim remenima zakačili i visili sa hotela Ambasador i vikali: Gdje je viski, gdje je viski!!".

Živković je rekao kako je kasnije rekao Živojinoviću da su mogli poginuti, a Živojinović mu je odgovorio: Nemaš ti pojma s čega smo mi sve visili na snimanjima filmova.

Inače, na zadnjem katu hotela Ambasador, odnosno krovnoj terasi, bio je bar, a iza njega šipka duž cijele zgrade. Na tu šipku su se zakačili Dvornik i Živojinović. U Nišu su bili na festivalu na kojem su obojica dobili nagrade.

(Niške vesti)

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tomo 03:40 22.Listopad 2016.

    Trebalo ih je objesiti za muda ,ili presjeci kais da nestanu za vjeke vjekova, budale.