Life
1044 prikaza

BI pita svjetske putnike: Jeste li ikad bili u vukojebini?

Selo
Thinkstock
Riječ koju često koristimo kada želimo reći da se nešto nalazi "negdje u p.m." postala je tako fenomen u turističkom smislu

Business Insider jutros je na svom Facebooku postavio pitanje "Jeste li ikad bili u vukojebini?". Riječ koju često koristimo kada želimo reći da se nešto nalazi "negdje u p.m." postala je tako fenomen u turističkom smislu, jer je 'vukojebina' dospjela na listu od 23 riječi koje se koriste kada govorimo o putovanjima i koje savršeno opisuju neko mjesto ili emociju koju povezujemo s putovanjima.

"Vukojebina" je opisana kao mjesto usred ničega. 

No, na popisu se našla i finska riječ "vititus" koja označava ekstremnu frustraciju koju bi mogli opisati riječima kao „ne mogu čak..“. 

Islanđani će "trúnóm" nazvati nekog usamljenog biznismena koji je popio koju čašicu više, a u sitnim noćnim satima, upravo pred zatvaranje lokala, završio je na šanku razgovarajući s konobarom. 

Nijemci će za lažno-prijateljskog reći "Scheißfreundlich" dok će Škoti svoju neugodnu situaciju u kojoj su "zaglavili" jer su zaboravili ime osobe koju predstavljaju opisati kao "tartle". 

Talijani će ovisnike o solariju prozvati "slampadato", ali ona će još bolje opisati promatrače na plaži.

Značanje ostalih riječi možete pročitati na Business Insideru.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.