Life
4953 prikaza

Bill Gates: Nešto smrtonosno nam dolazi!

Bill Gates
DPA/PIXSELL
Poslovni magnat i najbogatiji čovjek na svijetu upozorava na to koliko je svijet nepripremljen...

- Svijet nema dovoljno dobre mehanizme hitnih odgovora na globalne prijetnje, kao što primjerice u slučaju epidemije smrtonosne gripe - kaže Bill Gates u svom upozorenju, za problem s kojim se nada da se nećemo morati suočiti u sljedećih 10 godina.

Suosnivač Microsofta smatra kako su krize s virusima Ebole i Zike potvrdile da su globalne zdravstvene infrastrukture nedovoljno napredne, a iz njih smo se izvukli uz puno sreće.

Filantropska Udruga Bill i Melania Gates kao svoje ciljeve, među ostalima, ističe borbu s bolestima, uključujući upalu pluća, malariju, dječju paralizu...

- Naša sposobnost da stvorimo nove lijekove i cjepive kod hitnih slučajeva pojave nove bolesti je vrlo slaba, što pokazuje velike rupe u sustavu. Mogu samo prekrižiti prste i nadati se da se tako nešto neće dogoditi ubrzo, mada to slutim - kaže Gates.

Najveći problem vidi u premalo ulaganja u medicinske alate, a brz i velik profit na drugim i manje potrebnim stvarima, a prirodno ili umjetno izazvana epidemija po njemu je najveća prijetnja čovječanstvu.

Pogledajte sve detalje njegova upozorenja u videu:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.