Life
622 prikaza

Bizarna povijest: Hitler je u zatvoru imao pravo na neograničene količine piva

Eva Braun i Hitler
Bundesarchiv
Dokumenti su otkrili još jednu bizarnost, odnosno potvrdili jedan trač – nije imao desni testis

Nedavno otkriveni povijesni dokumenti otkrili su da je Adolf Hitler, dok je boravio u zatvoru Landsberg uživao poseban tretman i povlastice, uključujući i neograničene količine piva. 

Nacistički lider je završio u zatvoru nakon neuspješnog udara u pivnici 1923. godine, kada je pokušao preuzeti vlast u Bavarskoj.

Njemački povjesničar Peter Fleischmann, direktor bavarskih državnih arhiva u Nurnbergu rekao je za AP kako je nakon uvida u zatvorske dokumente otkriveno kako su Hitler i njegove kolege iz Nacističke stranke imali povlašteni tretman u odnosu na ostale zatvorenike.

Fleischmann je također naveo kako su dokumenti, koji su ostali skriveni desetljećima pokazli i da je Hitler primio 330 posjeta tijekom godina koje je proveo u zatvoru.

Fleischmannova knjiga na 552 stranice sadrži još jedan bizaran podatak, koji su otkriveni nakon pregleda medicinskih dosjea iz zatvora Landsberg, a to je da je Hitler patio od unilateralnog kriptorhidizma, odnosno – nije imao desni testis.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.