Life
2792 prikaza

Bizarno preživjeli: Pad s 47. kata, 'živo' zakapanje, napad medvjeda

Neboderi u velikom gradu
Thinkstock
Ovo su četiri stvarne priče o istinskim čudima i bizarnim preživljavanjima, ali i dokaz kako je često najbitnije u životu imati sreće

Ljudska želja za preživljavanjem jedan je od naših najvećih pokretača. Upravo tome svjedoče sljedeće priče ljudi koji su doista proživjeli najgore noćne more koje se mogu zamisliti:

1. Padobran zakazao

Joan Murray bila je direktorica uspješne američke banke i strastveni obožavatelj skoka s padobranom. Ona se 1999. zaputila na skok padobranom iz aviona koji se nalazio na 4400 metara nadmorske visine. Skok je bio prekrasan, sve do trenutka u kojem je Joan shvatila da se glavni padobran nikako ne može otvoriti. Pomoćni padobran nakratko se otvorio na visini od 200 metara. Zemlji se približavala nevjerojatnom brzinom od 130 km/sat, a sreća je htjela da sleti na mjesto gdje je bilo gnijezdo crvenih, vatrenih mrava. Oni su je ugrizli preko 200 puta, a liječnici vjeruju kako joj je upravo to spasilo život jer je izazvalo otpuštanje ogromnih količina adrenalina koji su tjerali srce na rad.

Pretrpjela je teške ozljede, većina kosti na desnoj strani njezinog tijela su bile slomljene, a udarac je bio toliko jak da je izbio plombe iz njezinih zubi. Primila je preko 17 jedinica transfuzije te je prošla 20 operacija, a u komi je provela dva tjedna, no uspješno se oporavila. Hrabra Joan je 2001. ponovno skakala s padobranom u društvu svoje dvije kćeri.

2. Živa pokopana

Poljska imigrantica u Velikoj Britaniji Michelina Lewandowska (26) preživjela je stravičan pokušaj ubojstva 2011. Njezin ju je zaručnik napao električnim šokerom, zavezao, začepio usta krpom, stavio u kartonsku kutiju i pokopao plitko u tlo, označavajući mjesto drvenim granama. U tome je imao i pomagača. Michelina se, ironično, uspjela osloboditi zahvaljujući svom zaručničkom prstenu uz pomoć kojeg je prerezala ljepljivu traku kojom su joj bili povezani udovi. Osjećala je ogroman strah i prve simptome nedostatka zraka, no velika želja za životom i razmišljanje o njenom trogodišnjem sinu natjeralo ju je na borbu. Njezin je zaručnik osuđen na 20 godina zatvora.

Pogledajte video koji rekonstruira događaj:

 

3.  Preživio pad s 47. kata

Alicides Moreno sjedio je uspravno, jedva pri svijesti, kraj trupla svog brata Edgara okružen kablovima i presavijenim aluminijem njihove platforme za pranje prozora u prosincu 2007. Oni su pali s visine 47. kata nakon što se otkvačio jedan od kablova prilikom pranja nebodera na Manhattanu. Njegov natečeni mozak je pritiskao lubanju, utroba se punila krvlju uslijed brojnih ozljeda unutarnjih organa, a tjelesna temperatura naglo mu je padala.

- Ako vjerujete u čuda, slobodno možemo reći da je ovo jedno od njih - izjavio je šef intenzivne njege Philip Barie koji je liječio Alcidesa. Pretpostavlja se kako je njihov pad bio pri brzini od 160 km/h, a trajao je tek 6 sekundi.

Priču o padu pogledajte u videu:

 

4. Medvjed im ušao u kuću

U 2011. Richard Moyer i njegova žena iz Pennsylvanije probudili su se normalno, a Richard je pustio njihovog psa van da obavi nuždu. Pas je izjurio iz šume ispred njihove kuće te počeo znakovito zavijati. Richard je otvorio vrata i pas je pojurio unutra, a u stopu ga je pratio veliki crni medvjed koji je samo ušao u kuću. Napao je Angelu, a pas je skočio na medvjeda kako bi ju obranio. U napadu na medvjeda se pridružio i Richard.

Medvjed je tada postao posebno agresivan, grizući supružnike i zabijajući svoje kandže u njih. No, odjednom je životinja ustala, izašla na terasu i mirno sjela.

- Mislim da me je htio ubiti, to bi svakako učinio. Mislim da ga je samo razbjesnio pas, pa je krenuo i na nas. Nevjerojatno, pa koje su šanse za to? Ne mogu dobiti na lotu, ali me uspije napasti medvjed u vlastitom domu - izjavio je Richard.

Iako su bili poprilično ozlijeđeni, supružnici su isti dan pušteni kući iz bolnice.

Pogledajte video:

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.