Life
6944 prikaza

Bolesni crtići koje Kim Jong-un prikazuje djeci

screenshot/youtube
Sjevernokorejski predsjednik priprema djecu za eventualni rat protiv SAD-a i Japana prikazujući ih u crtićima kao negativce

Sjeverna Koreja otvorila je još jedan front u propagandnom ratu protiv SAD-a. Nakon animacije napada na američki nosač aviona, njihova televizija proizvela je i kompjutorsku animaciju razaranja Bijele kuće. 

Osim toga, sjevernokorejska nacionalna televizija ovih dana prikazuje i crtane filmove namijenjene djeci, u kojima su američki vojnici glavni negativci. Najnoviji među njima je 'Vjeverica i jež' u kojem su američki vojnici zli vukovi, japanske trupe su prepredene lasice, dok su sjevernokorejski vojnici dobroćudna vjeverica i hrabri jež. Cjelovečernji crtić proizveden je u državnoj producentskoj kući SEK, a radnja se odvija na Cvjetnom brdu i govori o sukobu životinja koje tamo žive.

Kim Jong-un ovakvom propagandom slijedi praksu svog djeda Kim Il Sunga koji je crtane filmove koristio u propagandne svrhe još 60-ih godina.

Tako je nedavno dovršen i novi serijal crtanog filma 'Dječak general', čija je zadnja epizoda prikazana prije 20-ak godina. Glavni junak je hrabri dječak ratnik, koji brani kraljevstvo Goguryeo, koje je obuhvaćalo korejski poluotok, dijelove Kine i obalni dio današnje Rusije, a trajalo je od 1 stoljeća prije naše ere, do 7. stoljeća. Crtić je imao 50 epizoda, a posljednja je prikazana 1997. 

Snimanje novih epizoda inicirao je Kim Jong-un, koji je okupio animatore i naredio im da naprave crtani film koji će, kako je rekao, 'educirati djecu o bogatoj povijesti, kulturi i tradiciji sjevernokorejskog naroda'. 

Novi nastavci 'Dječaka generala' rađeni su naprednijom tehnologijom, pa je bolje animiran, a glavni junak je sad nešto stariji . Prva epizoda prikazala se u Munsu parku u Pjongjangu, pred tisućama ljudi, koji su s oduševljenjem pohrlili na javnu projekciju.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Veceslav Nejtek
    Tihomir65 14:01 01.Listopad 2017.

    Bolesni crtići koje Kim Jong-un prikazuje djeci.. Dok Amerikanci pokazuju zdrave crtiće i dobivaju samo istinu o njemu .. Kako je jadan kako je bio rasturen od Amerike u zadnjem ratu . Kako se sada plaši boji nas, pa radije ... prikaži još! cijeli narod gladuje zbog sankcija Amerike već 30 g. ali se ne da jednostavno "demokratizirati" ... Tako da djeca shvate kako je on i tko je Kim i što ga čeka zbog takvih filmova -bajki za djecu ! Koje eto sad nama pametnima pokazuju još pametniji..