Life
92518 prikaza

Bolestan slučaj sestara Papin: Zgrozile su svijet!

Ozlogkašene sestre Papin
screenshot/youtube
Čak se i Simone de Beauvoir pitala što je to navelo ove mlade žene na tako monstruozan čin

Počinivši dvostruko ubojstvo 2. veljače 1933. godine, sestre Christine i Léa Papin  postale su dvije najozloglašenijie žene 20. stoljeća.

Čak se i Simone de Beauvoir pitala što je to navelo ove mlade žene na tako monstruozan čin. Tek kada je otkriveno da su sestre bile i ljubavnice, onda su stekle imidž pravih monstruma, koje su prekršile sve društvene norme.

Priča o njima dvjema ispričana je do sada na puno načina, ali posebno se ističe predstava "Služavke" francuskog pisca Jeana Geneta, koja uskoro opet počinje igrati u Londonu.

Iskopale oči gazdarici i kćeri u kući gdje su bile služavke

Unatoč tomu što je provedena detaljna istraga i što su se mnogi dramaturzi i glumci bavili njihovom sudbinom, do danas je ostalo nejasno što se točno dogodilo te noći u maloj ulici u Le Mansu, u kući Renéa Lancelina kada su ubijene njegova supruga i kći. 

Nakon što je uhićena, Lea, mlađa sestra koja je tada imala 21 godinu, rekla je policiji: "Od ovoga trenutka ja sam gluha i glupa."

Ono što je poznato je da je drama počela kada se gospođa Lancelin i njezina kći nisu pojavile na unaprijed dogovorenoj večeri s Reneom Lancelinom. 

On se vratio kući koju je zatekao zaključanu, a unutra su sva svjetla, osim prigušene svjetlosti na tavanu, bila ugašena.

Kada su on i policajci uspjeli ući u kuću, zatekli su njegovu suprugu i kći u krvi na podu. Oči su im bile iskopane.

Uplašili su se da su i služavke prošle isto, pojurili su prema tavanu, gdje su naišli na još jedna zaključana vrata. Kada su konačno provalili u sobu, vidjeli su da su služavke nepovrijeđene i da leže zajedno u krevetu. 

Ozlogkašene sestre Papin | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Zatukle ih čekićem - zbog ludila?

Na podu je bio krvavi čekić. Sestre su odmah priznale da su krive.

Prema njihovoj priči, neposredno prije nego što su se majka i kći vratile kući, pukao je osigurač zbog pegle, a nedavno je bio popravljen iz istog razloga. Zbog troška oko prethodne popravke, Christine i Lea su dobile manju plaću. 

No, je li to zaista bio povod za brutalno ubojstvo? Christine je rekla da bi "radije ona odrala kožu svojim gazdama nego da oni oderu njihovu". Zbog tih su riječi mnogi njihov čin protumačili kao 'revolucionaran čin dvije ugnjetavane žene koje su se pobunile protiv svojih bogatih ugnjetavača'. 

Pet godina nakon što su uhićene, Christine, čija je smrtna kazna preinačena na doživotnu robiju, umrla je u azilu u Rennesu. Lea je odslužila svojih osam godina prisilnog rada, oslobođena je četrdesetih godina i od tada se o njoj ništa ne zna.

Pogledajte njihov bizaran slučaj u videu:

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.