Life
3368 prikaza

Brak Slavice Ecclestone: Na Bernieja je bacala tanjure

Slavica Ecclestone
1/2
Igor Kralj/PIXSELL
Rođena Riječanka desetljećima je bila u braku s mogulom najbržeg svjetskog sporta Bernijem Ecclestonem

U samo jednom danu, najbogatija razvedenica na svijetu postala je bogatija za dodatnih 630 milijuna eura nakon što je postignut dogovor o prodaji Formule 1. 

Riječ je o Slavici Radić, poznatijoj pod vjenčanim prezimenom Ecclestone. Ona je na listi žena koje su postale bogate nakon razvoda koju je napravio Sunday Times.Do prvog mjesta na toj listi vodio ju je dug i trnovit put.

Rođena je u Rijeci 1958. godine kao jedina kćer Jove i Ljubice, porijeklom iz okolice Laktaša u Bosni i Hercegovini. A život je stvarno nije mazio. Roditelji su joj se razveli još dok je bila djevojčica, a zbog problematične obiteljske situacije jedno vrijeme je provela i u Odgojnom domu za žensku omladinu u Bedekovčini. Zato što je tamo završila kao maloljetnica, službene informacije je nemoguće dobiti. Međutim, prema neslužbenim informacijama, Slavica je završila u domu zato što je prestala ići u školu

Slavica i Bernie Ecclestone | Author: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL

Iako vrlo mlada, već tada se razlikovala od drugih djevojaka. Jedna od odgojiteljica ispričala je za portal zagorje.com da je Slavica već tada težila nečem višem i da je običan život nije zanimao. "Slavica se isticala jer je bila vesela i iskrena, a zračila je i nečim posebnim. Za razliku od drugih cura, od kojih su neke bile čak preotvorene, ona je u svemu imala mjere i bila pametna i profinjena", ispričao je jedan tadašnji srednjoškolac za isti portal.

Početkom osamdesetih, nedugo nakon izlaska iz doma u Bedekovčini, slikala se za popularni časopis Start. "U redakciju Starta na 12 katu Vjesnikova nebodera u Savskoj ulici, u pratnji tadašnjega gitarista Srebrnih krila, ušla je visoka, tanka djevojka, duge crne kose, izražajnog lica, krupnih crnih očiju", prisjećao se tadašnji urednik Starta Mladen Pleše prvog susreta s budućom milijarderkom.

"Želim biti fotomodel, vjerujem kako je to najbolji put da se napravi manekenska karijera", rekla je tada vidno nervozna Riječanka. Ubrzo je postignut dogovor o fotografiranju i time je počeo svjetski rast slave dotad nepoznate delikventice iz Jugoslavije.

Bernie Ecclestone | Author: Michael Dalder/REUTERS/PIXSELL Michael Dalder/REUTERS/PIXSELL

Uskoro je započela manekensku karijeru u Italiji, a tamo je upoznala i svog budućeg supruga. Prema nekim, možda apokrifnim, memoarima Slavica i Bernie upoznali su se u garažama na velikoj nagradi Formule 1 u Monzi. 23-godišnja Hrvatica bila je u garaži budućeg svjetskog prvaka Nelsona Piqueta, a to je jako naljutilo Bernija koji je imao stav da ženama nije mjesto u garaži. Tražio je da ona ode, ali uporna Slavica mu je samo odbrusila da nema šanse da ode. Nakon par minuta nagovaranja, Slavica se odmakla do obližnjeg zida, ali ni to nije bilo dovoljno za Bernia. Kad je opet tražio da visoka Hrvatica ode, ona mu je jednostavno rekla: "Udarit ću te ako mi se približiš".

Tada se stvorila prva iskra ljubavi, ali taj događaj je obilježio njihov brak. Slavica je htjela uživati u životu, a Bernie je bio radoholičar starog britanskog kova. Umjesto vina, u hladnjaku je držao samo pivo. Umjesto kavijara, na kruh je mazao marmeladu. To je Slavici smetalo i u više navrata, ponekad i javno, prigovarala mu je da ne koristi svoje bogatstvo kako bi trebao.

Slavica i Bernie Ecclestone | Author: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL

Razlike u mentalitetu su se pokazale i na dan njihovog vjenčanja.

Sredinom 1985., nakon godina dosađivanja, Bernie je napokon pristao na vjenčanje, ali nije htio previše novca bacati na tako trivijalne stvari. Vjenčali su se kod matičara, a svjedok im je bio Max Mosley, bivši predsjednik svjetske automobilske organizacije FIA. Nisu imali ni fotografa, a Berniju nije palo na pamet organizirati nekakav tulum. Novopečena supruga htjela je barem otmjeni ručak i Bernie je predložio luksuzni restoran Langan's. Kad su došli tamo, rekli su im da nema slobodnih mjesta, a Bernie je samo kratko rekao: "Dobro, ja idem u ured, a ti si uzmi taksi doma". Sjeo je u svoj automobil i otišao u sjedište tadašnjeg Brabhama u Milton Keynes.

Slavica je, bez previše izbora, pozvala taksi i otišla doma.

"Ona voli vikati i ponekad baca tanjure. Ja odem i skrijem se u susjednu sobu zato što znam da me ona obožava terorizirati", ispričao je Bernie jednom prilikom novinarima. Kao šalu, na kuhinju je Bernie postavio znak: "Zanemari psa, čuvaj se žene". Prema nepotvrđenim novinskim napisima, u nekoliko navrata je Slavica i tukla Berniea, a jednom prilikom uslikan je s velikom modricom na desnom oku.

Tijekom turbulentna dva desetljeća, bračni par Ecclestone dobio je dvije kćeri, Tamaru i Petru. Manje ili više uspješno podnosili su dobro i zlo u braku sve do 2008. godine, kada je brak konačno prekinut, a prema pisanju nekih medija, sudac je u samo 58 sekundi razmatranja odobrio razvod.

Slavica Ecclestone  | Author: Željko Lukunić (PIXSELL) Željko Lukunić (PIXSELL)

U godinama nakon razvoda, Slavica i Bernie ostali su u dobrim odnosima. U više navrata dolazili su zajedno na utrke Formule 1, a Slavica se u Dubrovniku družila i s Bernijevom novom suprugom, Fabianom Flosi.

Istina, prema pričanju kćeri Tamare i Petre, odmah poslije razvoda nije sve bilo tako idealno. Posebno ih je šokiralo kada su saznali da Bernie ima novu djevojku i liku 30-godišnje brazilske odvjetnice Fabiane. Vrijeme liječi sve, pa su ove godine bivši i sadašnji supružnici Ecclestone zajedno ljetovali u Dubrovniku, obitelji Bernijevih i Slavičinih kćeri upoznale su se i čini se da su odlučili ostaviti sve ružne stvari iza sebe.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.