Life
4778 prikaza

Bunker milijardera - kvadrat košta 100.000 kuna

Najskuplja kuća u New Yorku
Screenshot/Youtube
Prodana je najskuplja kuća, susjedi su slavni, a proteže se na četiri kata

Neki ljudi skupljaju salvete, neki značke, oni malo bogatiji među nama možda čak i novčanice. Bogati financijer Ken Griffin umjesto salveta skuplja kuće, pa je tako sada u američkoj povijesti ostao zapisan kao čovjek koji je kupio najskuplju kuću u povijesti SAD i to za 238 milijuna dolara. Taj stan na četiri kata u dijelu New Yorka Central Park South nazivaju "bunkerom". 

Ovo je najskuplji dodatak njegovoj vrijednoj kolekciji nekretnina u kojoj se nalazi i stan od 58,7 milijuna dolara u Chicagu, penthause od 60 milijuna dolara u Miamiju, palača od 122 milijuna dolara u Londonu, te zemljište za gradnju vrijedno 250 milijuna dolara u Palm Beachu, piše The New York Post.

Neki izvori kažu kako se graditelj Steven Roth ponaša prem toj kući kao da je njegov privatni klub, a kako drugi, on je osobno bio uključen u svaki segment njezinog dizajna. U kući se nalazi privatni klub, privatne blagovaonice, sportski klub, bar, knjižnica i teren za košarku. I dok se identiteti kupaca brižno čuvaju u tajnosti, jednom kada se usele u zgradu susjedi će im biti Sting i Trudie Styler.

Ova masivna građevina proteže se na više od 2000 metara kvadratnih, i zauzima četiri kata od 50 do 53 kata zgrade. 

Prodaja je srušila rekord prijašnje kada je investitor Barry Rosenstein kupio za 137 milijuna dolara imanje na East Hamptonu 2014. godine. Rekorder na Manhattanu bio je Michael Dell koji je za 100 milijuna dolara u tom prestižnom dijelu New Yorka kupio apartman.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.