Life
11508 prikaza

Buran Muskov život: "Moj otac je najgore biće na svijetu"

Elon Musk
REUTERS
Jedan od najboljih inovatora i poduzetnika na svijetu priznao je kako se od djetinjstva boji samoće, a još nije prebolio glumicu Amber Heard

Radije bih si zabio vilicu u oko nego pisao o svom privatnom životu - rekao je 2010. Elon Musk, no CEO Tesle i SpaceX-a se na kraju, ipak, potpuno emotivno ogolio u intervjuu za Rolling Stone

Rekao je kako je bio slomljenog srca nakon prekida s glumicom Amber Heard, a dotakao se i odnosa sa ocem Errolom kojeg je nazvao "užasnim ljudskim bićem". 

Objasnio je i kako mu je bilo teško upoznavati nove ljude, ali i da uvijek naginje ozbiljnim i dugotrajnim vezama - traži srodnu dušu. Musk, koji je dva puta razveden, čak je i novinara pitao ima li nekoga s kim bi trebao hodati.

- Ako nisam zaljubljen, ne mogu biti sretan. Nikada neću biti sretan sam. Ići na spavanje u praznoj kući, bez ikoga blizu mene, kako da budem sretan u takvoj situaciji - rekao je Musk.

Musk je Rolling Stoneu rekao kako se s osjećajem usamljenosti bori od djetinjstva.

- Kada sam bio dijete, rekao sam si jednu stvar, a to je da nikada ne želim biti sam - kaže Musk.

Elon Musk | Author: Reuters Reuters

Musk je rođen 1971. u Pretoriji , u Južnoafričkoj republici, a najstariji je od troje djece. Njegova majka Maye je kanadski model, pojavila se na naslovnici magazina Time i najveću karijeru ostvarila u šezdesetim godinama svog života. Njegov otac Errol je inženjer.

Elon Musk | Author: REUTERS REUTERS
Djetinjstvo mu nije bilo idilično, jako su ga maltretirali vršnjaci u školi. Čak je završio u bolnici nakon što ga je neki kolega u školi gurnuo niz stepenice. Kada su mu se roditelji razveli 1980. Musk je jedno vrijeme živio s ocem.

Elon Musk | Author: Reuters Reuters

Danas otac i sin nemaju nikakvog kontakta. Danas čelni čovjek Tesle kaže kako je njegov otac "najgore moguće ljudsko biće".

- Ne možete niti zamisliti kakav, gotovo svaki zločin koji je mogao počiniti, počinio je - kaže Musk o ocu.

Njegov otac, koji ima 72 godine, završio je u novinama nakon što se saznalo da je dobio dijete sa svojom 30-godišnjom pokćerkom Janom Bezuidenhout, koju zna otkada je imala četiri godine.

 

Love and Rockets

Objavu dijeli Elon Musk (@elonmusk)

Usprkos obiteljskim problemima Elon je izrazito blizak s bratom Kimbalom, koji želi napraviti revoluciju u prehrambenom i ugostiteljskom sektoru, i sa sestrom Toscom koja je, uz pomoć najstarijeg brata, pokrenula platformu Passionflix za romatntične filmove.

Sva Musk djeca imaju fantastičan odnos s majkom Maye, koja se čak 2013. preselila u Kaliforniju kako bi bila bliže djeci i unucima. Elon joj je poklonio Tesla automobil. Musk je preko majke dobio kanadsko državljanstvo i tamo otišao na fakultet.

Na fakultetu je upoznao i prvu suprugu, Justine Wilson, koja radi djece još uvijek koristi prezime Musk. Elon ju je odmah pozvao na sladoled. Musk je ubrzo nakon prvog spoja otišao na drugi fakultet, ali je stalno Justine slao ruže. Ponovno su se spojili na prvom Elonovom "start-upu", a Justine je krenula raditi na prvom romanu.

Justine Musk | Author: Twitter Twitter

Musk ju je, kaže, osvojio kada joj je dao svoju kreditnu karticu da kupi koliko god knjiga želi. Oženili su se 2000te.

Justine Musk | Author: Twitter Twitter
Preselili su se u Los Angeles i dobili sina Nevadu koji je umro od sindroma iznenadne dojenačke smrti. Nakon toga su dobili blizance i trojčeke - pet sinova sveukupno. 

Justine Musk | Author: Twitter Twitter

Musk kaže kako pokušava provesti što više vremena sa sinovima, te da su oni najveće ljubavi njegovog života.

 

Piggyback rides around the Opera House

Objavu dijeli Elon Musk (@elonmusk)

Par se razveo 2008., a tehnološki mag počeo je hodati s glumicom Talulah Riley.

Njegova prva supruga i Talulah su se, navodno, fantastično slagale. Justine je čak novoj partnerici bivšeg muža rekla kako bi radije "živela u verziji francuskog filma, gdje dvije žene postanu prijateljice na čuđenje svih ostalih".

 

Love at LCC (Launch Control Center).

Objavu dijeli Talulah Riley (@talulahrm)

Riley i Musk oženili su se 2010., a dvije godine kasnije Musk je razvod objavio riječima "Ovo je bilo nevjerojatnih četiri godine, voljet ću te zauvijek, nekoga ćeš jednoga dana jako usrećiti".

 

Objavu dijeli Talulah Riley (@talulahrm)

Par se ponovno oženio 2013., a Elon je predao papire za razvod i onda ih opet povukao. No, 2016. je papire predala Talulah Riley. Usprkos tome, ostali su fantastični prijatelji i danas se jednako brinu jedno o drugome kao i nekada.  

 

Objavu dijeli Talulah Riley (@talulahrm)

Musk je 2016. započeo vezu s Amber Heard no prekinuli su godinu dana kasnije, navodno radi rasporeda koje nisu mogli uskladiti.

Pričajući o glumici u inervjuu rekao je kako "su još uvijek prijatelji koji se jako vole, i tko zna što budućnost nosi", da bi kasnije ustvrdio kako "je bio zaista zaljubljen i jako ga je bolio prekid".

Elon Musk | Author: Reuters Reuters

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.