Life
9624 prikaza

Charlize Theron: Moja majka je ubila mog tatu da nas spasi

Charlize Theron
REUTERS
Godinama je šutjela, no danas kaže kako je nije sram govoriti o obiteljskoj tragediji koja joj je obilježila život, a gotovo ga i okončala

Charlize Theron kaže da se "ne srami" razgovarati o trenutku kad ju je mama ustrijelila i ubila oca u samoobrani. Iako to nitko ne bi rekao promatrajući ovu bogatu, lijepu i talentiranu glumicu, njen je život doista bio težak.

Glumica je imala 15 godina kada je njezin tata alkoholičar pucao kroz vrata sobe u kojoj se skrivala s mamom.

"Ni jedan od tih metaka nas nikada nije pogodio. To je doista čudo. No, moja majka ga je ubila u samoobranu, zaustavila je njegove prijetnje da će nas ubiti", prenosi njene riječi BBC.

- Moja majka je divna osoba. Znam da sva djeca to govore i da zvuči otrcano, ali ja imam pravo to reći. Moja mama spasila mi je život - rekla je Charlize.

Dodala je: "Što više razgovaramo o tim stvarima, to više shvaćamo da nismo sami ni u čemu od toga."

"Bio je vrlo bolestan čovjek"

Glumica je odrastala uz bipolarnog oca alkoholičara koji je psihički i fizički zlostavljao nju i njenu majku Gerdu. Kada je imala 15 godina, Charlize je vidjela nešto što je zauvijek promijenilo njen život.

- On je bio vrlo bolestan čovjek, a život s njim poprilično beznadna situacija. Svakodnevna nepredvidivost života s ovisnikom stvar je s kojom sjedinite i nekako ste se ugradili u tijelo cijeli život, više nego samo jedan događaj onoga što se dogodilo jedne noći - rekla je.

Holivudska glumica Charlize Theron | Author: Screenshot Screenshot

Te večeri ona se vraćala iz škole, a njen otac Charles i stric dolazili su iz lokalnog bara. Majka je bila ljuta i zaključala je vrata.

- Znala sam da će se nešto loše dogoditi, imala sam taj osjećaj - priča Theron.

Kada je stigao pred kuću počeo je pucati, prvo u ogradu pa kroz kuhinjska vrata. Uspio je ući unutra, stao pred Charlizeinu sobu te počeo ljutito lupati.

Joaquin Phoenix Zvijezda Jokera Life Tragični život J. Phoenixa: Brat mu je umro pred očima

- Noćas ću vas obje ubiti - vikao je i pucao u vrata pištoljem.

Kada je to čula, majka je uzela svoj vlastiti pištolj i upucala svog supruga, a njegovog brata ranila. Kada je shvatila što je učinila, Gerda je htjela zaštiti svoju kćer i zamolila je da ode iz kuće.

Monster | Author: Newmarket Films Newmarket Films

- Rekla mi je idi i učini nešto od svog života. To su žrtve koje radite za svoju djecu. Uvijek sam joj bila prva - rekla je Charlize.

Godinu dana nakon tragedije Theron se odselila u Milan kako bi započela manekensku karijeru, a nekoliko mjeseci kasnije otišla je u Hollywood s 'koferom punim snova' i 400 dolara u novčaniku. Deset godina nakon toga proslavila se u filmu 'Monster' i osvojila Oscar za najbolju žensku ulogu.

Tragedija koja ju je ojačala

Iako se dugo borila s tim, glumica je priznala kako ju je ova obiteljska tragedija ojačala. O njoj je progovorila nekoliko puta i objasnila da unatoč svemu i dalje nosi 'ožiljak' na svom srcu.

- Trebalo mi je neko vrijeme da shvatim da se to zaista dogodilo. Uvijek mislite da se ovakve stvari neće desiti vama - priča glumica.

Holivudska glumica Charlize Theron | Author: PA/Pixsell PA/Pixsell

Njena majka Gerda nije osuđena, već je sudac zaključio kako se radilo o samoobrani. O incidentu je govorila kod Oprah i Piercea Morgana. Kada su je pitali što bi promijenila kada bi se mogla vratiti u prošlost, Charlize nije dvojila.

Čovjek s pištoljem ISTINITA PRIČA Life Mračna ispovijest: "Ubio sam svoju mamu"

- Prisilila bi roditelje da se rastanu, jedino to. Moj život je divan i nikad ga ne bih mijenjala - rekla je Theron.

Ipak, sjećanje na traumu joj se vratilo kad je snimala triler Dark Places, u kojem je igrala igra ženu koja je kao curica gledala kako joj otac ubija majku. 

Obiteljska tragedija se dogodila 21. lipnja 1991. godine u domu Theronovih. Charlize je jednom prilikom izjavila da bi isto postupila kad bi njezino dijete bilo u pitanju.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 17:58 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site

  • listovača 06:25 19.Prosinac 2019.

    Može li itko nabrojati barem 5 holivudskih glumaca koji nisu imali teška traumatična djetinjstva. Gotovo svi su se susretali sa teškim psihofizičkim nasiljem i ubojstvima unutar svojih obitelji. Ovo postaje degutantno kao i seksualno uznemiravanje koje su koristile kao sredstvo ... prikaži još! da dospiju na velike ekrane!