Life
36739 prikaza

Cijela obitelj ubijena u štali - proganjali su ih duhovi

Farma Hinterkaifeck
1/2
Wikipedia
Unuka je vjerojatno čupala vlastitu kosu, a pretpostavlja se da je čak i preživjela prvi pokušaj ubojstva

Bilo ih je šest, svih šest je ubijeno. Na poljoprivrednom imanju Hinterkaifeck, davne 1922. godine, pronađeno je mrtvo pet članova obitelji Gruber i njihova sluškinja Maria.

Pater familias, Andreas Gruber, navodno je bio općepoznati zlostavljač, lokalne legende kažu i da je njegov najmlađi unuk Josef bio plod incestuozne veze između Andreasa i njegove kćeri Viktorie. Iako je naizgled bila riječ o pljački koja je pošla po zlu, brojni događaji prije i nakon ubojstava kažu da bi moglo biti riječi i o nečem puno zagonetnijem.

Andreas Gruber pričao je susjedima kako je nakon snježne oluje vidio otiske stopala koji ne vode nikamo, a sluškinja Maria je govorila da je čula neobične zvukove po tavanu. Andreas je susjedima rekao i da je našao tragove pokušaja provale. Osim toga, pričao je i da su dobili novine koje nikad nisu kupili. Susjedi nisu previše vjerovali takvim pričama, pogotovo iz Andreasovih usta. Tko će vjerovati zlostavljaču koji je dobio dijete s vlastitom kćeri?

Usprkos svim tim događajima, čitava Bavarska je ostala šokirana kada su pronađena tijela obitelji Gruber. Kako piše portal Crimefeed, njemačka policija je zaključila da su Andreas, njegova supruga Cazilia, kćer Viktoria i unuka Cazilia ubijeni u staji. Nakon toga, policija je bila uvjerena, ubojica je otišao u sobu sluškinje Marie Baumgartner koju je također ubio, a posljednji na red je došao dvogodišnji Josef. Uzrok smrti su bili udarci u glavu, pretpostavlja se motikom ili nekim sličnim alatom. Starija Cazilia i Viktoria su imale znakove gušenja, a bili su uvjereni da je mlađa Cazilia bila ubijena posljednja. Vjeruje se da je ona čak i preživjela početne napade zato što su je pronašli s pramenovima vlastite kose u rukama. Pretpostavlja se da je čupala vlastitu kosu.

Farma Hinterkaifeck | Author: Wikipedia Wikipedia

Susjedi isprva nisu zamijetili ništa neobično. Uostalom, nekoliko dana su vidjeli dim iz dimnjaka kao dokaz da je netko u kući i da vatra uredno gori. Policija je isprva bila uvjerena da je riječ o pljački, ali su odbacili tu teoriju zato što su našli novca po kući, a nije bilo ni znakova pretresanja farme. Osim toga, policiju je najviše iznenadilo to što su sve životinje na imanju bile uredno nahranjene i napojene. Čak i pas čuvar, koji je bio svezan u jednoj staji, je bio živ i zdrav iako malo isprepadan.

Tijekom godina, policija je ispitala više od 100 potencijalnih sumnjivaca, a posljednje ispitivanje dogodilo se 1986. godine. Relativno nedavno, 2007. godine, policijska akademija Fürstenfeldbruck je ponudila svojim polaznicima mogućnost istraživanja neriješenog zločina modernom tehnologijom. Zaključak je bio da nedostaje previše tragova, neki dokazi su čak i izgubljeni u međuvremenu, a najbizarnije je što su lubanje ubijenih izgubljene tijekom Drugog svjetskog rata tako da je nemoguće istraživati uzroke smrti modernim sredstvima.

Gotovo stotinu godina je prošlo bez značajnijih pomaka u istrazi i čini se da će misteriozno ubojstvo obitelji Gruber zauvijek ostati neistraženo.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.