Life
33819 prikaza

Ukleto groblje: "Ovdje su vrata pakla..."

Groblje Stull u Kanzasu
prairieghosts.com
Zbog prisutstva zlih sila i nadnaravnih događaja mnogi smatraju da su ovdje vrata pakla

Postoji čitav niz groblja diljem svijeta za koje se vjeruje da su ukleta, no groblje Stull u Kanzasu po svojoj se zlokobnosti dodatno izdvaja - njime vladaju dijaboličke sile koje se tamo okupljaju jer se tamo nalaze vrata iz ovog svijeta u pakao

Groblje Stull, kao i napuštena crkva kraj njega, nalaze se u malom, gotovo zaboravljenom gradiću u američkom Kansasu - gdje živi svega dvadesetak stanovnika, nekoliko je kuća i novija crkva. Međutim, stanovnika je zapravo navodno puno više, samo što nisu s ovog svijeta...

Grad već stotinama godina prate brojne priče i legende u čiju su istinitost uvjereni stanovnici i istražitelji paranormalnog, koji tvrde kako na svijetu postoji sedam vrata pakla, a u Stullu se definitivno nalaze jedna.

Priče o tom mjestu su u medije dospijele tek 1970-ih, a u studenom 1974. fakultetski list Sveučilišta Kansas posvetio je čitav broj pričama o raznim neobičnim susretima koji su se dogodile na groblju Stull i crkvi kraj njega.

Navodno se upravo tamo vrag pojavljuje dva puta godišnje - na proljetni Ekvinonocij i na dan Duhova, a kako su se stariji stanovnici već dugo susretali s dijaboličkim silama koje znanost nikako ne može objasniti. 

Groblje Stull u Kanzasu | Author: prairieghosts.com prairieghosts.com

Zgrabilo ga za noge

Prema jednom od svjedoka, za vrijeme šetnje oko groblja i crkve, mladića je u predvečernje sate nepoznata i nevidljiva sila zgrabila za noge i povlačilo prema tlu te se jedva uspio otrgnuti. Drugi je svjedok rekao kako je iskusio istu stvar, samo su njega duhovi vukli za ruke, dok je više njih otkrilo kako su se zaputili na groblje, no kasnije se ničeg nisu sjećali, pa ni toga kako su došli doma.

Poput brojnih ukletih mjesta, i uz ovo se vezuje sotonizam i razna "vještičarenja".

Vjetar niotkuda

Jedna od priča vezana za groblje otkriva kako su dva muškarca išli u posjet groblju gdje su pokopani njihovi preci, a kad su se uspeli na njega i prošli crkvu, odjednom je počeo puhati snažan vjetar premda je cijeli dan bio sunčan i miran. Digla se prašina i nisu vidjeli ništa ispred sebe, a odjednom ih je i preplavio zlokoban osjećaj.

U strahu su potrčali, no na svoju nevjericu su otkrili kako im automobil nije tamo gdje su ga ostavili - već dvadesetak metara dalje i okrenut u posve suprotnom smjeru, iako je ručna kočnica bila zategnuta i dalje.

Snažan vjetar koji se tamo iznenada javlja čini se kako je česta pojava - barem desetak očevidaca je prijavilo kako ga je iskusilo, ali i da to nema veze s nikakvom normalnim vremenskim uvjetima, već sliči na mini uragan koji netragom dođe i prođe.

Jedan je ljubavni par utočište od vjetra pronašao u crkvi, no izbezumilo ih je spontano paljenje svijeća u njoj nakon što su ušli, kao i glazba s orgulja koju su oboje čuli, no u crkvi nikog nije bilo. 

Groblje Stull u Kanzasu | Author: prairieghosts.com prairieghosts.com

I svećenici znaju?

Navodno je zbog brojnih svjedočanstava, dokaza ukletosti i dijaboličkih pojava sam gradić i dobio ime Skull (lubanja). Od 1850-ih je crkva priznala, ali i pokuašala zataškati neobična događanja oko crkve i na groblju, uvjeravajući mještane kako je samo potrebno imati jaku vjeru i redovito se moliti, što će im pružiti dovoljnu zaštitu.

Ipak, čini se da to nije pomoglo dvjema staricama koje su na početku 20. stoljeća išle posjetiti grobove svojih bližnjih, a ujutro su pronađene mrtve - prestravljenog izraza i posve blijedog lica. Zaključak liječnika bio je  - smrt od srčanog udara kod obje, pretpostavlja se od straha. Šanse da srčani udar pogodi dvije osobe u isto vrijeme, a da one stoje jedna kraj druge, statistički su nikakve.

Da bi smanjili priče i prestali privlačiti pozornost izvana, mještani su navodno odlučili izgraditi novo groblje, jer je staro ionako bilo prenapučeno, a izgradili su i novu crkvu - tako da nitko nema potrebe ići na ukleto mjesto gdje počinje pakao...

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.