Life
22512 prikaza

Nevjerojatna transformacija: "Čista sam 4 godine"

Bivša ovisnica
Facebook
Dejah Hall (26) bila je teška ovisnica o methu i heroinu, no uspjela se izvući

Želite li znati koje su posljedice droga, samo pogledajte moje slike i sve će vam biti jasno, kaže 26-godišnja Amerikanka Dejah Hall.

- Fotografije iz tog razdoblja su ponižavajuće, ali sam ih svejedno objavila u nadi da možda mogu nekog potaknuti, pomoći mu ili pružiti nadu - piše Dejah na svom Facebooku. 

Bivša ovisnica o heroinu | Author: Facebook Facebook

S tim je fotografijama odlučila proslaviti četiri godine svoje apstinencije, a gornja fotografija je s njenog uhićenja 12. lipnja 2012.

Eksperimentiranje s drogama započela je u dobi od 17 godina, prvo se navukla na tablete koje je uzimala i do 20 komada na dan. Pokušala je prestati s tim, no odvikavanja su joj bila grozna, stalno se tresla, povraćala, bilo joj je hladno.

Zbog obiteljskih problema nije imala potpore od njih, a prijatelj iz društva ju je jednog dana nagovorio da zajedno isprobaju heroin. Na početku ga je pušila i to joj je "pomoglo" da se odvikne od pilula.

U raljama heroinske ovisnosti

Bivša ovisnica o heroinu | Author: Facebook Facebook

Naivno je mislila kako stvari mogu stati na tome, ali kao i u svim drugim slučajevima, nisu. Prešla je na iglu i tu je počeo pakao.

- Nisam mogla prestati, sve što sam uspjevala je bilo zatomiti fizičku bol. Droga je služila tome da otupim, da ne razmišljam. Nisam se sjećala bolnih stvari i to mi je predstavljalo raj. Bila sam čudovište u svakom obliku - kaže.

Od travnja do prosinca 2012., istovremeno si je injektirala i kristalni meth i heroin.

- Ubijala sam se, imala sam oko 43 kilograma no mislila sam kako sam baš zgodna i fora. To je ta obmana koju vam radi droga, valjda mi je bilo svejedno jesam li živa ili mrtva, a osjećala sam se nepobjedivo - objašnjava Dejah.

Točka prekretnice

Bivša ovisnica o heroinu | Author: Facebook Facebook

Ono što me je potaknulo je bila moja posjeta djedu. Imao je rođendan, izgrlila sam ga i izljubila. On me gledao iz svojih kolica očima punih suza rekavši mi da mu nanosim bol.

Prije nego sam se počela drogirati bila sam povezanija s njim, a onda sam se odmaknula. Djed je jako dobro znao da se sa mnom događa nešto loše.

Otišla sam u kupaonicu i shvatila - odvratna sam. Pomolila sam se i rekla Bogu da ako postoji, neka mi pomogne. Izašla sam i rekla djedu da se ne brine, kako će sve biti u redu. 

Par sati nakon toga sam uhićena zbog posjedovanja droge. Bila sam prestrašena, znala sam da moram prestati, no ovisnik u meni je vrištao "ne još, možeš još malo, treba ti".

Isti dan kad su mi rekli kako moram u zatvor, čula sam da je djed umro. Njemu sam dala obećanje kako više nikad neću dirnuti droge i to sam sada morala napraviti.

U zatvoru sam se fizički skinula sa svega, bilo je grozno, ali se isplatilo. Osjećaj ponosa je bio ogroman, tjerao me je naprijed. 

Okrenula sam se Bogu i u tome pronašla snagu.

Bivša ovisnica o heroinu | Author: Facebook Facebook

Dejah je danas majka 18-mjesečne djevojčice, radi kao dadilja i studira. U sretnoj je vezi i kaže kako joj droge nimalo ne nedostaju te da nema dana u kojem nije zahvalna na novoj prilici koju je dobila.

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.