Life
9941 prikaza

Crna udovica: Ubila je sedam svojih partnera

Ilustracija žene na groblju
Thinkstock
Chisako Kakehije nakon smrti svojih partnera naslijedila je imovinu od 41,2 mil. kuna. Osuđena je na 51 godinu zatvora

Iako joj je sud odredio kaznu od 51 godinu zatvora, Chisako Kakehije je do svog zadnjeg daha tvrdila da nikada nije nikoga ubila niti da zna kako ubiti čovjeka. Umrla je u zatvoru 2016., u dobi od 69 godina.

Na početku je osumljičena za trovanje svog supruga, no naknadno je policija uočila vrlo neobičan slijed smrti oko nje - čak šestorica njenih bivših partnera umrli su pod sumnjivim okolnostima, a ona je u zadnja dva desetljeća naslijedila imovinu od 41,2 milijuna kuna. 

To joj je priskribilo nadimak "crne udovice" u javnosti, budući da ženka tog pauka nakon parenja odgriza mužjaku glavu.

Pravila se blesava

Isao Kakehi (75) umro u njihovom domu 2013. tako da mu je odjednom pozlilo i umro je u lokalnom bolnici i to mjesec dana nakon vjenčanja. Obdukcija je pokazala da je otrovan cijanidom.

U ožujku 2012. njezin zaručnik (71) poginuo je nakon pada s motocikla u Osaki. Umro je od srčanog udara, no uzeli su mu uzorak krvi, a tijekom istrage koja je kasnije pokrenuta pokazao se da je u organizmu imao cijanid. 

Japanska crna udovica Chisako Kakehi | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Ubijala od 1994.

Prvi suprug "crne udovice" umro je 1994. godine u dobi od 54 godine dok je njezin drugi muž kojeg je upoznala preko agencije za upoznavanje umro 2006. od moždanog udara. Imao je 69 godina. Treći brak završio je smrću supruga 2008. Godinu dana kasnije njezin dečko je umro od raka. 

Trebala je dobiti smrtnu kaznu

Iako joj je prijetila smrtna kazna za ubojstvo čak sedam bivših partnera, tužiteljstvo nije moglo dokazati da je ona apsolutno odgovorna za njihovu smrt. Tako je dobila kaznu od 51 godine zatvora, od kojih je odslužila samo dvije. U zatvoru se ponašala uzorno, a svi koji su je poznavali tvrde kako bi za nju zadnju pomislili da bi ubila nekoga, a kamoli serijski ubijala novce da bi se dočepala njihovog novca.

No, psiholozi tvrde kako je to sam dokaz da žene serijske ubojice ćešće ubijaju zbog financijske koristi ili osvete, a jedna je od pretpostavki da je Chisako bila zlostavljana u mladosti, zbog čega je zamrzila sve muškarce.

Pogledajte video o 5 žena koje su serijski ubijale svoje muževe:

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.