Life
9452 prikaza

Čudna smrt slavne zvijezde: Umro na dan kad i njegov junak

Boney M
Screenshot Youtube
Bio je poznat po svom neobičnom plesu i po tome što, unatoč tome što je bio najpoznatiji član benda, nikada nije pjevao njihove hitove

Bio je jedan od, sasvim sigurno, najupečatljivijih glazbenika u pop i dance kulturi 70-ih. Poznati frontman grupe Boney M. najpoznatiji je bio po svojim plesnim mogućnostima koje je pokazivao na pozornici.

Bobby Farrell novoosnovanom bendu priključio se 1976. godine na poziv producenta Franka Fariana, koji ga je primijetio još dok je radio kao DJ u Njemačkoj. Na vrhuncu slave bio je 1978. godine sa singlovima The Rivers of Babylon i Rasputin. Boney M. bila je prva grupa sa zapada pozvana da nastupa na Crvenom trgu u Moskvi. Mogli su pjevati sve što su htjeli, osim te sporne pjesme Rasputin.

Producent Frank Farian otkrio je kako Bobby nije uopće pjevao pjesme u studiju, već je to zapravo bio njegov, Farianov glas. Potvrdile su to i pjevačice, pa je tako Liz Mitchell naglašavala da su samo ona, te Marcia Barrett i Farian pjevali u studiju.

Bobby Farell | Author: Wikipedia/CC BY 2.0 Wikipedia/CC BY 2.0
Nakon svađe sa Farianom, Bobby je grupu napustio 1981. godine, a vratio se 1984. godine. U međuvremenu se oženio za Jasmine Shaban a njihovo vjenčanje je bilo, kako su to tada mediji pisali, vjenčanje desetljeća. Par je zajedno imao dvoje djece, kćer i sina. Njihov brak bio je poput njegovog života, dramatičan i turbulentan, pa se rastali 1995. godine. Kako je govorila kćer Zanillya "oboje su bili vrlo vatreni pa su svađe ponekad, prerastale u fizičke sukobe''. 

Tvrdila je ona i kako mu je producent uskratio prava na njihove hitove zbog čega je pjevač ostao bez prihoda nakon što se bend razišao. 

"Kada ga je tata pitao za 100.000 maraka Farian mu je dao neke papire na potpis. Ispalo je da se odrekao svega, prava na fotografije, honorara, svega. Izgubio je sve. Morali smo se preseliti baki i u Nizozemskoj živjeti od socijalne pomoći. Nakon toga znao bi često biti ljut. No mama je bila jako pametna pa je shvatila da ako još uvijek imaš ime, možeš ga i koristiti. Farian nije registrirao Boney M u cijelom svijetu. Zato je tata mogao nastupati samo u određenim zemljama", naglasila je.

Jedan od najzanimljivijih događaja u njegovom životu bila je priča koja prati njegovu smrt. Preminuo je 30. prosinca 2010. godine nakon zatajenja srca, nakon koncerta u Sankt-Peterburgu. Bila je to neobična slučajnost povezana s jednim od njihovih najvećih hitova Rasputin.

Taj ludi ruski mistični redovnik Rasputina, umro je istog dana i u istom gradu kao i Bobby.

Grigorij Jefimovič Rasputin bio je ruski svećenik, vidovnjak i jedna od najkontroverznijih osoba ruske povijesti. U prijestolnicu Sankt Peterburg, stigao je 1911. i svojim hipnotičkim moćima zaustavio krvarenje carevića Alekseja. Zbog toga ga je pod svoju zaštitu uzela carica Aleksandra Fedorovna.

Rasputin je ubrzo postao poznat po razvratništvu i pijančevanju. No, carica je u njemu vidjela božjeg poslanika koji se brine za budućeg cara. Smetao je velikašima zbog utjecaja koje je imao na carsku obitelj, pa su ga odlučili smaknuti. 30. prosinca 1916. godine.

U pjesmi su ga nazvali "ljubavnikom ruske kraljice". 

Tijekom nastupa i izvođenja te pjesme Bobby se oblačio kako bi nalikovao Rasputinu.

Njihov nastup u Moskvi bio je važan korak na tom zvjezdanom putu. Njegovo glazbeno naslijeđe može se vidjeti i kroz rad kćeri Zanillya koja je prije nekoliko godina osvojila nizozemsku glazbenu nagradu u kategoriji hip hop izvođača.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 11:27 28.Svibanj 2019.

    boney m bili i ostali kraljevi disko glazbe.