Life
54509 prikaza

Čuljak: Mjesečno je trošila 30.000 eura na luksuz

Dijana Čuljak i Vladimir Šelebaj
1/13
Davor Puklavec (PIXSELL)
Bivša HTV-ova zvijezda nepravomoćno je osuđena i ide na godinu dana u zatvor

Petero optuženih u aferi Core Media danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđeno. Vladimir Šelebaj osuđen je na djelomičnu uvjetnu kaznu od 2 godine i 3 mjeseca zatvora, a od dosuđene mu kazne godinu dana ide u zatvor, dok mu se ostatak mijenja uvjetnom kaznom uz rok kušnje od 3 godine. 

Njegova bivša supruga Dijana Čuljak također je osuđena na djelomičnu uvjetnu kaznu, a u njezinom slučaju to je 2 godine i 5 mjeseci zatvora. Od dosuđene kazne godinu dana ide u zatvor dok joj se ostatak kazne mijenja uvjetom uz rok kušnje od 3 godine. Čuljak i Šelebaj moraju vratiti i protupravno stečenu imovinsku korist. U Šelebajevom slučaju to je 4,5 milijuna kuna, a u slučaju Dijane Čuljak 1,6 milijuna kuna.

Dijana Čuljak | Author: Marko Prpić (PIXSELL) Marko Prpić (PIXSELL)
Dijana Čuljak i Vladimir Šelebaj nekad su bili najmoćniji par u televizijskom biznisu, a nakon izbijanja afere Core Media i njihovog razvoda par je financijski i profesionalno krahirao.

Šelebaj je 2011. za medije govorio o razlozima njihovog razvoda. 

Kako je naveo, dogodilo se to nakon prodaje kuće u Gundulićevoj ulici, gdje su stanovali sve do sporazumnog razdvajanja.

U razgovoru u kojem je pred javnost podastro mnoge detalje iz njihova privatnog života Vladimir Šelebaj je uz ostalo rekao da je 2009. godine radio na Korčuli i da je bio doma samo vikendom, te da je već tada bilo naznaka da je njihov brak u krizi, ali je tek u posljednje vrijeme došao do određenih spoznaja zašto je tome tako. 

Kako je naveo, problemi su počeli prodajom ekskluzivne kuće u Gundulićevoj ulici jer je novac, a prema nekim izvorima riječ je o 18 milijuna kuna, njemu nedostupan budući da je iznos sjeo na Dijanin račun i otamo nestao.

Supruga mu je poručila da će bračnu stečevinu rješavati sudski, a ne nagodbom, što ga je zaprepastilo. Priznao je da su se posljednjih godina braka nagomilala neka dugovanja i da su dijelom novca od prodaje kuće podmirena određena potraživanja, ali da joj je beskrajno vjerovao jer je glavnina imovine glasila na Dijanu koja je, prema njegovim riječima, raspolagala i bankovnim računima, a on nikad nije kontrolirao koliko i na što ona troši.

Vladimir Šelebaj | Author: Davor Visnjic (PIXSELL) Davor Visnjic (PIXSELL)
No, Dijanini prijatelji tvrde da su sve te informacije djelomično ili u potpunosti netočne. Na njezin račun sjelo je oko 10,5 milijuna kuna jer je kuća prodana za 1,5 milijuna eura, a ne za 18 milijuna kuna, kako se pričalo. 

Dijana je od tog novca kupila stan u Ulici baruna Trenka za sebe i kćer Laru, po vrlo povoljnim uvjetima jer je riječ o starom i derutnom prostoru od oko 140 četvornih metara koji se tek treba preurediti.

Ostatkom novca su, kako je i sam Šelebaj izjavio, plaćeni dugovi bankama i raznim vjerovnicima. Dijana i danas navodno ima papire na kojima joj je muž rukom napisao kome i kako treba raspodijeliti novac, a na tom popisu su, među ostalim, otplate bankovnih kredita, te dugovanja raznim privatnim osobama, poput arhitekata i prijatelja, u iznosima od desetaka i stotina tisuća kuna ili eura.

Dio novca dugovao je i obitelji. Nakon povrata dugova, njihovi bliski prijatelji tvrde da Dijani i nije ostalo mnogo, tek stotinjak tisuća eura koje je bila voljna podijeliti s Vladimirom, no on u svojem prijedlogu nagodbe oko podjele imovine nije bio široke ruke. 

Prema nekim informacijama, ponudio joj je stan za nju i Laru, automobil Smart, ali od nje potražuje 9 milijuna kuna, odnosno navodnu polovicu iznosa od prodaje luksuzne kuće u Gundulićevoj ulici. 

Pri tome je napomenuo da razvod neće dobiti sve dok ne prihvati ovakvu podjelu imovine, na što Dijana nije pristala, prije svega zato što su tijekom braka stekli mnoge nekretnine.

Kako je Šelebaj naveo, o preseljenju u odvojene stanove dogovorili su se kad su uvidjeli da njihov brak i zajednički život ne funkcioniraju, pa je svatko nakon prodaje obiteljske kuće u središtu Zagreba iznajmio vlastiti stan. No, bračni par navodno se i nije razdvojio zbog neke treće osobe, odnosno zbog nečijeg preljuba.

Dijana Čuljak | Author: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Geneza nesporazuma i bračne krize, prema riječima bliskih prijatelja, datira navodno iz vremena kad je Šelebaju krenulo nizbrdo s produkcijskim poslovima. Razočaranje poslovnim neuspjesima odrazilo se na njegov privatni život, a sve je kulminiralo kad je usred noći došlo do burne svađe među supružnicima, kojoj je svjedočila i mala Lara te kućna pomoćnica.

Svađa je došla do ruba fizičkog sukoba. Zbog Šelebajeva neobuzdanog izljeva ljutnje, Dijana je odlučila napustiti njihov zajednički dom te se s malom Larom privremeno preseliti svojim roditeljima. Još tad su oboje vjerovali da će sve proći bez medija. Pokušali su se i izvansudski nagoditi oko podjele imovine. Dijana je za sebe i Laru od Šelebaja tražila stan od 150 četvornih metara, no on je to kategorički odbio uz komentar: 

“To ne dolazi u obzir, odsad ćeš morati mnogo skromnije živjeti”.

Istina je zapravo da je život bračnog para Šelebaj-Čuljak godinama bio vrlo lagodan i natprosječno raskošan za hrvatske standarde. Putovalo se, kupovale su se nekretnine, mijenjali su se luksuzni automobili, a kako govore obiteljski prijatelji, u tome je prednjačio Vladimir Šelebaj, koji je na taj način želio i sebi i supruzi i prijateljima dokazati da je iznimno uspješan poslovni čovjek.

Uostalom, život i školovanje u Francuskoj, kao i akademska naobrazba koju je tamo stekao, uz znanje četiri strana jezika, doista su dobitna kombinacija za svakoga mladog čovjeka, pa je tako Vladimir i Dijanu fascinirao svojim znanjem i svestranošću.

Nastavak pročitajte na sljedećoj stranici...

  • Stranica 1/2
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.