Life
47317 prikaza

Dobio je na lutriji, a sad mu je dosadio život bogataša

Vila u Grimsbyju
Fine and Country
Roy Gibney odselio je u Škotsku pa mu više ne treba nekretnina u rodnom gradu koju je kupio nakon dobitka 7.4 milijuna funti

Prije dvadeset godina metalurški radnik Roy Gibney iz Grimsbyja na lutriji je dobio 7.4 milijuna funti. Odmah je prestao raditi, a dio novca uložio je u veliko imanje koje je tada kupio za 375 tisuća funti, a sada ga prodaje za 1.125 milijuna funti.

U vilu sa šest spavaćih soba pokraj Grimsbyja uložio je puno novaca u renovaciju, dogradnju unutrašnjeg bazena, teretane, sobe za odmor poslije teretane, saune i zimskog vrta. Vrt ima jezerce s ribama i drvenu kućicu, kao i teniski teren. 

Prije dobitka na lutriji Gibney je desetljeće proveo u istom dvosobnom stanu, a bavio se preradom metala. Otac troje djece se 14 godina nakon dobitka na lutriji počeo dosađivati pa je ponovno pokrenuo svoj biznis.

1/17

Vilu prodaje jer se s partnericom Darlene i najmlađim djetetom odselio u Nairn u Škotskoj, a kada nije tamo onda je u vili na Cipru. 

- Mislim da je jako važno vratiti društvu, zato podržavam sve moguće dobrotvorne organizacije i smatram da je doniranje prekrasna stvar - rekao je jedan od rijetkih dobitnika na lutriji koji se nije 'utopio' u bogatstvu.

Poznato je da mnogi koje zadesi basnoslovno bogatstvo propadnu od dosade, droge ili čak bankrota zbog suludih ulaganja i rastrošnosti.

Zabilježeni su slučajevi ubojstava dobitnika, nestanaka, skloni su depresiji i psihičkim bolestima, no čini se da je Roy Gibney imun na većinu tih problema. Cinici kažu kako je nekretnina Roya Gibneya dokaz kako novac ne može kupiti ukus, dok mu drugi čestitaju što je uspio ostati s dvije noge na zemlji.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Veceslav Nejtek
    Tihomir65 19:02 06.Ožujak 2018.

    Teoretski na lotu možete dobiti; ali praktički realni nikad glavni zgoditak veliku lovu to pravilo vrijedi za 99,99% igrača ! Najveći dobitak je to da sve što bi dao za tu igru da ti stalno ostaje džepu !

  • jluci82 10:35 06.Ožujak 2018.

    ne igram loto,jer ionako ne znam uživati u životu,a sreću ne možeš kupiti

  • Avatar minkenbojna91
    minkenbojna91 10:18 06.Ožujak 2018.

    neka se javi u HDZ Hrvatska